E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBafraspor'dan şampiyonluk çıkışı---

Bafraspor'dan şampiyonluk çıkışı

Bafraspor'dan şampiyonluk çıkışı
03 Nisan 2021 - 16:52 borsagundem.com

Futbolda Fenerbahçe'nin başlattığı "1959 yılı öncesi şampiyonlukları sayılsın" tartışmaları sürerken Bafraspor'un konuya ilişkin sürpriz çıkışı sürüyor

1937 yılında Türkiye şampiyonu olduğu iddiasında bulunan Bafraspor yönetimi elindeki bilgi ve belgeleri Akşam'la paylaştı. Kulübün arşivinde o döneme ilişkin "Şampiyonluk" fotoğrafları ve gazete kupürleri bulunduğunu bildirdiler. Türkiye Futbol Federasyonunda yer alan kayıtların da incelenmesi için talepte bulunacaklarını belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde  açıklamalarda bulunan Bafraspor Kulübü Başkanı Fatih Yıldız, "Biz de 1937 yılında Türkiye birinciliğini kazanan Bafraspor olarak şampiyonluğumuzu istiyoruz. Eğer Fenerbahçe'ye ve diğer talep eden kulüplere bu paye verilecekse, bizim hakkımızın da teslim edilmesini bekliyoruz. Bafraspor olarak tarihimizdeki bu başarıyı gösteren belgeler var. Gerekirse elimizdeki bütün bilgi ve belgelerle TFF'ye müracaatımızı yaparız." demişti.

Resmi kayıtlara göre, 1937'de Millî Küme'nin başlatılmasından dolayı Türkiye Futbol Şampiyonası organizasyonu yapılmamış, Millî Küme'de de Fenerbahçe şampiyon olmuştu.

Şampiyonluk için henüz karar vermedik

Fenerbahçe'ye 50 milyon euroluk piyango

Erol Bulut: Bu kadar erken beklemiyordum

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)