E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci dip seviyesinden kurtulmanın maliyeti 1,5 trilyon dolar---

İkinci dip seviyesinden kurtulmanın maliyeti 1,5 trilyon dolar

İkinci dip seviyesinden kurtulmanın maliyeti 1,5 trilyon dolar
22 Temmuz 2020 - 10:18 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonominin tüm unsurları ve borsalar yeni destek paketini bekliyor. Moody’s Analytics’in Baş Ekonomisti’ne göre bu paketin maliyeti 1,5 trilyon dolara yaklaşmak zorunda

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomik çevreleri nefesini tutmuş bir biçimde yeni destek paketini bekliyor. Paketin ABD Temsilciler Meclisinden geçmesi için son tarih 31 Temmuz. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler paketin içeriğinde anlaşmak için son güne kadar bekleyecek gibi gözüküyor.

Araştırma şirketi Moody’s Analytics’in Baş Ekonomisti Mark Zandi korona virüs vakalarının ABD’nin güney eyaletlerinde artmasıyla birlikte yeni bir ekonomik destek paketinin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Zandi müşterileriyle paylaştığı raporda ikinci bir dip seviyesini önlenmesi için ABD’li yasa koyucuların beklediklerinden milyarlarca dolar daha fazla desteğe ihtiyaç olduğu konusunda uyardı.

Zandi konuyla ilgili CNBC’ye verdiği röportajda, “Benim hesaplamalarıma göre en azından 1,5 trilyon dolara yakın bir destek olması gerekiyor. Bu miktar korona virüs vakalarında artış devam ettikçe yükseliyor” ifadelerine yer verdi.

ABD yönetiminde ise Cumhuriyetçiler şu anda 1 trilyon dolar civarında bir harcama yapmak istiyor. ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi destek paketi için yeterince ileriye gidilmediğini savunarak en az 1,3 trilyon dolara mal olacağını söyledi.

Zandi destek paketinin iyi tasarlanmış ve etkili bir destek sağlamak zorunda olduğunu belirtiyor. Baş ekonomist, paketin eyalet ve yerel hükümetler için teşvik, işsiz kalan ABD’li vatandaşlar için ek yardım, borsalar ve ekonomi için teşvik ve okulların açılabilmesi ve sağlık çalışanlarına destek olunabilmesi için daha fazla yardım edilmesi anlamına geldiğinin altını çiziyor.

Baş ekonomist Demokratların ve Cumhuriyetçilerin önünde sonunda bir uzlaşmaya varacaklarını düşünüyor. Zandi, "Bunu tamamen tahmin ediyorum." diye de ekledi. "Bu bir seçim yılı, bu yüzden de milletvekillerine bunu yaptırmaları için büyük baskı oluşturuyor."

ABD Temsilciler Meclisi son dakikayı bekliyor

İlk kurtarma paketi Mayıs ayında imzalanmış ve 2 trilyon dolara mal olmuştu. Zandi paketin kabul edilmesi döneminde yeniden bir endişe verici bir sürece girileceğini kabul ediyor.

Baş ekonomist, "Neden son dakikaya kadar bekliyorlar? Çünkü bunu hep yapıyorlar. Pazarlık ediyorlar ve Ağustos tatilinde ayrılmadan önce bu işi halletmeleri gerektiğini de biliyorlar" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin söz konusu paketin geçişi için verilen süre 31 Temmuz'da sona eriyor. Paketin bir sonraki durağı ABD Senatosu olacak ve ardından ABD Başkan Donald Trump paketi onaylamak zorunda kalacak.

Paket olmazsa işsizlik can yakacak

Zandi'ye göre, söz konusu tedbir ekonominin gidişatı için hayati bir önem taşıyor. Baş ekonomist, "Virüs vakaları yoğunlaştıkça işletmeler geriye gidiyor ve ülkenin farklı bölgelerinde her türlü hasara yol açıyor" dedi. Zandi, "İşten çıkarmalar görmeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi. Baş ekonomistin öngörülerine göre Temmuz ayında ABD Nufüs İdaresi’ne alınan çok sayıda çalışan sayesinde işsizlik oranında ciddi bir yükseliş olmayacak. Fakat Ağustos ve Eylül aylarında büyük bir destek paketi olmazsa işten çıkarmalar yeniden yükselebilir.

Amerika'da 7.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

 

Borsalarda yeni risk W şeklinde geri dönüş

 

'ABD'deki gerçek vaka sayısı resmi verilerin 13 katı olabilir'

 

Apple'dan 10 yıl içinde karbon salınımını bitirme sözü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR22 Temmuz 2020 11:25

    Sallayın bakalım.Bunların hepsi bir oyun.Hep birlikte batmaya ve daha büyük krize gidiyoruz.

  • Okie Dokie22 Temmuz 2020 11:16

    Bomba süsü verilmiş paket bu. Fünye ile patlatmak lazım. Açığa satış istiyoruz. Ilık ılık yumuşak yumuşak.