E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİkinci dalga korkuları, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor ---

İkinci dalga korkuları, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor 

İkinci dalga korkuları, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor 
12 Haziran 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Fed toplantısı ve Powell'ın söylemleri sonrasında risk iştahı bir miktar baskı altında kalırken, ABD'deki bazı eyaletlerde salgının yayılma hızında görülen artış ikinci dalga endişelerini tekrar gündeme taşıdı. Gündeme gelen ikinci dalga endişeleri nedeniyle riskli varlıklarda sert satışlar yaşandı. Salgın kaynaklı gelişmeler ve ikinci dalga konusundaki endişeler risk iştahının seyri ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
10:00 Türkiye - Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'de bazı eyaletlerde vaka sayılarında görülen artış salgın konusunda ikinci dalga yaşanabileceğine ilişkin korkuları gündeme taşırken, yurt içi piyasaların kapanışına doğru küresel çapta satış baskısı artış kaydetti. Küresel hisse piyasalarında son ayların en sert düşüşü kaydedildi. BIST-100 Endeksi günü %0,57'lik düşüşle 109.155 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %5 - %7 arasında değişen düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1 civarında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,82 - 6,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah
08:40 itibariyle 6,83'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed toplantısı ve salgında ikinci dalga beklentileri başta ABD piyasalarında olmak üzere küresel ölçüde kar realizasyonu gerekçesi olarak kullanılıyor. Dün yurtdışında satışlar sertleşirken BIST 100'de kayıplar sınırlı kaldı. Endekste bir süredir bahsettiğimiz gibi önemli bir destek kırılışı olmaması satış iştahını sınırlıyor. Kısa vadede 108.250 takip ettiğimiz en önemli destek. Bu seviye altında olacak bir kapanış ihtimali teknik baskıyı artırabilir ve satışların hacimlenerek sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle kısa vade için bu seviyeyi referans olarak izlemeye devam ediyoruz. Bu seviye üzerindeki kapanışlar devam ettiği sürece yukarıda son zirve olan 111.050 seviyesinin aşılma ihtimali canlı kalmaya devam edecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)