E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİki hissede sert satış görülebilir---

İki hissede sert satış görülebilir

İki hissede sert satış görülebilir
28 Ocak 2016 - 09:11 borsagundem.com

Hürriyet ve Doğan Gazetecilik'in birleşmesine SPK'nın 2015 yılı finansallarıyla başvurulması gerektiğini belirtmesi hisselere satış getirebilir

Mart ayında faiz artışı olmayacağını onaylayan FOMC açıklamasına rağmen Wall Street’te dün tedirgin bir hava hakimdi. Boeing ve Apple gibi kar açıklayan büyük şirketlerin 2016 yılı için olumsuz bir görünüm çizmesi ABD hisselerindeki satışların şiddetini artırdı.  
ABD hisse senedi piyasasındaki satıcılı seyir nedeniyle öğleden sonra biraz gerilemesine rağmen Borsa İstanbul gelişmekte olan ülkelere göre güçlü bir seyir izledi. Garanti, Yapı Kredi gibi banka hisselerindeki kar satışları nedeniyle 72.500 direncini aşamayan BİST-100 günü %0,3 yükselişle 72.000 seviyesinin üzerinde kapattı.
ABD ve Asya borsalarındaki satışlara paralel bugün borsada hafif satıcılı bir açılış görebiliriz. Ancak sabah ilk işlemlerde Türk lirasının sakin seyri borsadaki satışların sınırlı olacağına işaret ediyor. BİST-100 için kısa vadeli destek ve direnç olarak 71.650 ve 72.500 seviyeleri öne çıkıyor. 
Hisse bazında iki haber öne çıkıyor. (i) Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın “enerji fiyatlarındaki düşüşü doğalgaz fiyatında indirim olarak yansıtmak için çalışmalara başladık” açıklaması nedeniyle elektrik üreticilerinde,  çimento ve cam gibi enerji yoğun kullanan şirketlerde borsaya göre daha iyi performans bekliyoruz. (ii) SPK’nın birleşme işlemi için sene sonu finansallarıyla başvurulması kararı üzerine Hürriyet ve Doğan Gazetecilik hisselerinde sert satışlar öngörüyoruz. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)