E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİGDAŞ’ın halka arzı için start verildi---

İGDAŞ’ın halka arzı için start verildi

İGDAŞ’ın halka arzı için start verildi
08 Kasım 2013 - 11:22 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İGDAŞ halka açılıyor

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dev kuruluşu İGDAŞ için halka arz düğmesine basıldı. Borsa Gündem’in ulaştığı bilgilere göre alınan karar doğrultusunda Türkiye’nin dev gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın halka arzı için değerleme çalışmalarına başlandı. Bu arada konuyla ilgili olarak dev şirketler ile görüşmelere de start verildi.
 
2014’ün en büyük halka arzı
 
İGDAŞ'ın halka arzıyla yatırımcılar 2014’ün en büyük halka arzıyla tanışmış olacak. 2012 yılı 12 aylık mali tablolarına göre yaklaşık 4 milyar TL aktifi bulunan şirketin son bilançosundaki kâr rakamı 280 milyon TL olmuştu. Halka arzdan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin beklediği rakamın ise 5 ile 10 milyar dolar arasında olduğu belirtiliyor.
 
Dev şirketlerin gözdesi
 
5.3 milyon abone ve 5 milyar metreküplük doğalgaz tüketimi ile yerli ve yabancı onlarca şirketin gözünü kamaştıran İGDAŞ, Koç, Limak, Aksa, Zorlu ve Ülker gibi yerli firmaların yanısıra Rus Gazprom, İtalyan Eni gibi yabancı bir çok şirketin ‘takip’ radarında.
 
27 yıllık şirket
 
İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), 25 Aralık 1986 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve bazı iştiraklerin katılımıyla kuruldu. İstanbul’u kirli havadan kurtarmak amacıyla kurulan İGDAŞ, şehrin yakıt ihtiyacını, çevre ve insan sağlığına en uygun ve en ekonomik enerji kaynağı olan doğalgaz ile karşılamaya başladı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)