E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİddia: ABD'nin korkulu rüyası, Türkiye'nin savaş uçağı oluyor---

İddia: ABD'nin korkulu rüyası, Türkiye'nin savaş uçağı oluyor

İddia: ABD'nin korkulu rüyası, Türkiye'nin savaş uçağı oluyor
28 Eylül 2021 - 20:33 borsagundem.com

Yunan basını, Türkiye'nin yeni savaş uçağının Rus yapımı "Su-75 Checkmate" olacağını yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Savunma sanayisinde de biz her geçen gün daha ileri gidiyoruz, daha ileri gideceğiz. Ama yarın 'Niçin F-35'i almıyorsun?' diyemezler. Vermezsen almayız. O zaman biz daha başka kapılara da müracaat ederiz" sözlerine vurgu yapan Yunan basını, Türkiye'nin yeni savaş uçağının Rus yapımı "Su-75 Checkmate" olacağı iddiasında bulundu. ABD basını analizlerinde "Su-75 Checkmate"i göklere çıkarmış ve haberlerinde duyulan endişeye yer vermişti.

Yunan basını, Türkiye'nin Rus "Su-75 Checkmate" savaş uçaklarına yöneldiğini yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan kanalı CBS News'e verdiği röportajdaki "Şunu da bilmeleri gerekir ki artık eski Türkiye de yok. Bu Türkiye başka bir Türkiye. Savunma sanayisinde de biz her geçen gün daha ileri gidiyoruz, daha ileri gideceğiz. Ama yarın 'Niçin F-35'i almıyorsun?' diyemezler. Vermezsen almayız. O zaman biz daha başka kapılara da müracaat ederiz" açıklamalarına vurgu yapan Yunan basını, Rus yapımı "Su-75 Checkmate"in Türkiye'nin yeni savaş uçağı adayı olduğunu iddia etti.

İKİNCİ PARTİ İÇİN RUSYA İLE ANLAŞMA YAKIN

Yapılan haber de ayrıca Türkiye'nin ikinci parti S-400 için Rusya ile anlaşmaya çok yakın olduğu ifade edildi.

ABD'Yİ KAYGILANDIRAN UÇAK: ARTIK JEOPOLİTİK ARENADA BİZİMLE BOY ÖLÇÜŞEBİLİRLER

ABD'li Wall Street Journal gazetesi, Rusya'nın yeni beşinci nesil hafif taktik uçağı Su-75 Checkmate sayesinde havada ve jeopolitik arenada ABD ile boy ölçüşeceğini yazdı. Yazıda, "Checkmate, en gelişmiş radarlara görünmezlik teknolojisine sahip dünyanın ikinci tek motorlu avcı uçağı olabilir" ifadelerine yer verildi.

Rus avcı uçağının tek rakibinin ABD'nin envanterinde bulunan en güçlü uçağın, Lockheed Martin şirketinin geliştirdiği F-35'in olacağı dikkat çekilen yazıda, Amerikan uçağının dünyada talep gördüğü ve Washington'un yalnızca silah ihracatından gelir sağlamasına değil, aynı zamanda diplomatik hedeflerine ulaşmasına da katkıda bulunduğu vurgulandı.

BM'den, Putin ve Erdoğan'a çağrı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden görüşecek!

 

Erdoğan: Türkiye, pandemi sonrası daha güçlü bir dünya için hazır!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g. 30 Eylül 2021 08:12

    F 35 HELİKOPTER GİBİ HAVADA DURUP 360 DERECE YÖN DEĞİŞTIREBİLİYOR RUS UÇAKLARI İSE DIKİNE YÜKSELIRKEN HIZ KESEREK DURACAKMIŞ GİBİ OLUYOR AMA DURMUYOR O DURUMDA PİLOT CEVRESİNİ GÖREMEZ YÖNÜNÜ 360 DERECE DEĞİŞTİREMEZ AMA UZÜN MENZİLLİ UCAK EKSİKLİĞİMİZİ TAMAMLARLAR ESKIYEN/METAL YORGUNU F 16 LARIN YERİNE GECERLER F 35 LER İNGİLIZLERİN DİKİNE HAVALANABİLEN HARRIER UÇAKLARININ DAHA GELİSTIRİLMİŞ VERSİYONU

  • Aktrol29 Eylül 2021 18:08

    biz parasını vermişiz. uçarklarımız nerede ? uçakları ya verirsin, yada gelir biz alırız oradan.. diyecek lider dunya lideridiz.. kimse dunya lideri oldugunu felan soylemesın. soylersede yalan soyler. dunya lideri biden putın kore ve çindir. f35 lerımızın parası verıldı 15 yıldır ortak uretımdeyız uçaklarımızı vermeyen biden var. biz rusyadan alıyoruz. nerde uçak aprası ulen ? kımse efelenmsın salın kucuk enişteyi abd ye doğru uçaklarımızı alsın gelsın

  • S 40029 Eylül 2021 10:11

    İlk parti s 400 ler depolarda çürüyor ikinci partiyi alıp ne yapacaksınız

  • doğru29 Eylül 2021 09:59

    savaş uçağının geleceği yok f-35 amerikanın son ürettiği uçak ,kuzey kore dünya için neden tehlikeli ,çünkü uzun menzilli hızı yüksek füzeler üretiyor, bizede bazı güçler devamlı uçak satma peşinde, Türkiyede pkk neden bitme noktasında , sebebi 40 senedir uçaklarla bombalıyoruz ,ne zaman sihalar devreye girdi pkk bitme aşamasına geldi ,azerberycan bile 30 senedir yenemediği ermenistanı sihalar sayesinde yendi ,güçlü olmak istiyorsan insansız hava araçları ,hızı ve menzili yüksek füzeler ile nükleer güce sahip olacaksın, bunlarda bilimle oluyor ,devlet ve vatandaş olarak bu ülkenin beyinlerine değer vereceğiz yoksa vatan ,millet ,sakarya laflarıyla ileri gidilmiyor...

  • fatih29 Eylül 2021 09:16

    hikayeler güzel de bir de gerçek olsa.almışlar medya basın kuruluşlarını ellerine istedikleri gibi haberler yayınlıyorlar eser lazım millete gerçek olan...

  • ASTOR29 Eylül 2021 08:36

    uzayada 6 şeritli yol yapacagız. hey yavrum hey daha uzaya üst yapacagız. uzayda filo kuracagız.

  • MELİS MARMARİSLİ29 Eylül 2021 10:00

    eskiden ülkemizi adam yerine koyupta randevu dahi vermezleri idi şimdi hepsi sıraya giriyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Eylül 2021 09:52

    Aynen kemal gibi konuşmussun.bizimkiler siha yapacakmış bu siha uçakcımış dedi şimdi dünyanın en iyi siha ve tiha yaptık.sen ilahın bunlar olur ise sen daha çok aç kalırsın.inanmak yolun yarısıdır.daha önce tüm silahları tabanca dahil abd den alıyor idik şimdi bir tek hava savunma sistemleri ve uçak kaldı.cahiller sizleri.

  • BORSACI29 Eylül 2021 08:16

    Türkiyenin korkulu rüyası chp bir süredir hdp ile birlik temasında muhtarlık hakları avrupada muhtarlık diye bir meslek yok bizim gibi çag dışı ülkelerde var allah aşkına muhtar ne iş yapıyor bir tek seçim kagdı dagıtıyor o kagıdı dagıtacak belediyelerde bir görevli yokmu muhtarlık kalkmalı boşuna maaş alıyorlar.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Eylül 2021 09:59

    aynen katılıyorum kardeşim.mesala kapımın önüne su doluyor bir tane yağmur kanalı yaptıramadım bu işler muhtarın görevi imiş söylüyoruk ilgilenmiyorlar hiç bir konuda bile hepsi iki işte çalışıp şaksakcılık yapıyorlar bu kurumun kaldırılıp devlete tasarrruf yapılması gerekir.

  • Cevat28 Eylül 2021 23:31

    Syonistin dümen suyunda bir hükümet isteniyor

  • uza28 Eylül 2021 23:12

    millî yeriolmadan bu isler goz boyamadir...domates satarak rusyaya kafa tutan turkiye yurt disina kacan muhendislere sahip çıkmalı.... ucak all...s400 hava savunmasi alll...fatih sismik arastirma gemisin allarak yurt disina bagimli oldugunu gormezmisiniz...kimi kandiriyorsunuz...

  • Alp29 Eylül 2021 00:11

    Zubuk cozumu soyle..elestirme varsa cozumde vardir..Sihalara da oyle derdiniz.

  • Ad soy ad28 Eylül 2021 23:07

    Lafontenden masallar ver gazı ver gazı millet ekmek derdinde bunlar masal

  • TAMİZ KARTALGÖZ28 Eylül 2021 23:36

    adamlar elindeki ekmeğe göz dikmişler.aynen seni afgan, suriyeli ıraklı lüblanlı yemenli libya lı gibi yapmak istiyorlar.sen evinde rahat uyacağına özgür olacağını ekmek bulacağınımı zannediyorsun.eğer askeri güçün silahların yoksa unut bunları.sanki bir bizde bu sıkıntılar var.abd dünyanın içine hem askeri hemde ekonomik olarak terör estirip içine etmiştir.bugün ingiltere de marketler yağmalandı yiyecek ve içecek sıkıntısı var otomobillerine yakıt almak için birbirlerine bıçak çekiyorlar.sen neyin kafasını yapıyorsun.

  • RAMO CANCAN28 Eylül 2021 23:05

    başımızda basiretsiz bir lider yoktur.yıllarca kıçınımızını koklayacağız yoktur böyle bir dünya.

  • mehmet28 Eylül 2021 22:47

    amerika denilen kasabanın korkusu uçağı Türklere veririz daha iyisini yapıp bize zarar verirler korkusu eski Türkiye yok 2023 TÜrkiyesi var

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Eylül 2021 22:26

    Bence bu uçağı iki ülke hem rusyada hem de Türkiye ayrı ayrı ortak üretiler ise abd ve ab nin kalbine hançeri tam saplarız.abd zaten bize her türlü kahpeli yapıyor daha ne yapacak. ayrıca  hava savunma sistemlerinide ortak üretir isek tadından yemze.öyle ben büyük devletletim ayakları yoktur abd.

  • Hehe28 Eylül 2021 22:07

    Ben gordum yaa a101 de satiliyordu

  • Mucise Reis ;)28 Eylül 2021 21:49

    Rusya maliyet düşürmek için parasal destek verdiğinde kesinlikle ortak yapabilecektir. Ama nato sistemlerine uygunlukla riçin özel işlemler yapılmalı. Mesela, havadan karaya roket taktın, bunun için bile yazılımlar, sistemler, entegre özel parçalar üretmek lazım. Yani aldım uçak hoppa uçtum yunan abd korktu yok öyle bir dunya. Her biri ekstra masraf enstra sorun demek. hava alanlarına uyumluluğu tamir parçaları, uçak sistemleri, bakım ekıpmanları , arıza giderme sistemleri. yani bmw motoryu yapan usta, mercedes motora geçince çıkap gibi kalıyor, o mantık. f 16 - f 35 aynı sistemlerın gelişmişleri paralel, ama birden rus uçak oldumu OOOO oluyor sistem. 

  • kubilayhan2329 Eylül 2021 09:27

    O zaman silahı kime satacaklar?Kutuplar olmadan olmaz dünya düzeni.

  • ALİ KODUŞ28 Eylül 2021 22:27

    Rusya yı da nato ya alırız olur biter canım.

  • Komedi 228 Eylül 2021 21:45

    Bu da Manipülasyondur. Borsayı istikrarsızlaştırılamaz düşürmek dolara geç demek içindir. Rezillik

  • burhan keskin 28 Eylül 2021 21:36

    ASELSAN yapıyor

  • Ferdi28 Eylül 2021 21:30

    Onun yerine köylüye 1.000 adet traktör dağıtsalar ülke refahlardı. Gıda fiyatları terli üretim olmazsa uçar gider.

  • Kürşad28 Eylül 2021 21:29

    Ne pahasına olursa olsun,Coniye teslim olmamalıyız, savunmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Bağımsızlık ve onurlu millet/ devlet olmanın gereği budur.

  • Veri29 Eylül 2021 10:47

    Güçlü devlet bilimle oluyor,yoksa ondan bundan aldığın uçağı ve silahları kullanmakla değil,bu ülkenin beyinlerinde değer vereceksin ileri teknolojiyi üretecek son...

  • Gerçekler28 Eylül 2021 21:44

    Güçlü olmak ayrı şey bir pakt ile hareket edip pakt ın menfaatlerine aykırı düşen işler yapmak ayrı