E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı'ndan market genelgesi: Satışlara sınırlama---

İçişleri Bakanlığı'ndan market genelgesi: Satışlara sınırlama

İçişleri Bakanlığı'ndan market genelgesi: Satışlara sınırlama
04 Mayıs 2021 - 01:10 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Market Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Marketlerde temel ihtiyaç dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeye göre marketlerde, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
İçişleri Bakanlığı'nın “Market Tedbirleri” konulu genelgesinde, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esaslar belirlenerek, valilere duyuruldu.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtildi.

Zincir ve süper marketler pazar günleri kapalı

Vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağı hatırlatıldı.

Temel ihtiyaç dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyecek

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

-Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

-7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

-Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

- Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

İçişleri'nden görev belgelerine ilişkin genelge

 

İçişleri'nden seyahat genelgesi: Kimlere kolaylık sağlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • C04 Mayıs 2021 12:01

    Esnaf birleşip fiyatları ve dükkanları aynı marka altında modern şekilde standardize etmeli.

  • Esnaflar dinleyin04 Mayıs 2021 11:53

    Esnaf 15 günlük yasakla kurtulmaz. Esnaflar olarak birleşip toptan alım ve size dağıtım yapacak ortak bir şirket kurun ki fiyat da rekabet edebilesiniz. Ayrıca tekno üzeri den hızlı ucuz alım satım dağıtım ortak internet portal satım dağıtım vb işlerini bu şirket öğrenip sizi organize temeli. Tek başınıza olmaz. Reel ekonomiye ayak uydurmak yasalarla üç beş günlük geçici yasakkarla çözümlerle olmaz bu çağda. Oda vb oluşumlarınıza yeni ekonomiye çağa amazona uygun kapasitede adamlar getirin.

  • Borabey04 Mayıs 2021 09:14

    Akpartiye çok kizmistim oy vermeyecektim ama bir baktım doğru yapılan işlerde bile sırf eleştiri olsun diye adilesen bol babalı ları görünce fikrim değişti ne ara bokadar kuculdunuz doğru birdir diğer esnaflar kapalı iken bi zahmet marketlerde 15 gün satmayı versin korkmayın onlarda sizde olmessiniz ülkemin iki yüzlü ve adı tabakasi

  • Gariban04 Mayıs 2021 08:32

    Yoksul vatandaşların özellikle kırtasiye ürünlerini ucuza aldığı yerdi şimdi okul masrafları en az iki kat arttı 3 liraya satılan defter kırtasiyede 6 lira idi ben pek doğru bulmuyorum ha fiyatlar yakın olsa neyse ama aralarında uçurum var...

  • Esnaf ferdi04 Mayıs 2021 09:05

    Terbiyesizlik yapmayın diğer esnaf kapalıyken onlarda bi zahmet satmasın biraz onurlu ve insan olun sırf muhalefet yapacam diye adilesmeyin

  • Dünya04 Mayıs 2021 08:12

    Dünya para üzerine dönüyor.insanlık çok çok azaldı artık .

  • Bence04 Mayıs 2021 08:11

    Dogru bence.ama tam kapanma yok şu an.olsaydı vakalar dahada az olurdu.yaz geldi durmuyor insanlar market manav kasap diye parkta çok insan hava alıyor.spor yapanda çok yürüyen.

  • Bika04 Mayıs 2021 07:43

    Koronavirüs ikinci planda kalmış, esnaf arasında ticari savaş ön plana çıkmış.

  • Amaaaan04 Mayıs 2021 05:22

    Saçma sapan deneme yanılma işleri kapatacaksan kapat açacaksan aç

  • Serkan 04 Mayıs 2021 04:26

    Milyonlarca esnafı yeniden canlandıran karar, Allah razı olsun hükümetten, piyasaları hareket lendirecek, zincir marketlerin bitirdiği nakit dolaşımı, şehrin sokaklarında,vatandaşın cebinde hayat bulacak,,

  • Volkan04 Mayıs 2021 03:37

    Amaç esnafın gazını almak gibi. İnternetten alış veriş siteleri ise tam gaz çalışır, ihtiyaçlar istekler bitmez. Esnaftan yetenekli olan internet AVM'lerinde dükkan açıyor bir iki ürün ile başlayıp işi geliştiriyor, muhtemelen karı koca 24 saat paketleme yapıyorlar. Bir nevi, aile işi oluyor.

  • Lobi04 Mayıs 2021 10:02

    Savaş rumuzlu küçük beyinli bunu sektörün içinde olan biri olarak yazıyorum trol olarak değil ha bu arada trol olmak köpek olmaktan iyidir

  • Lobi04 Mayıs 2021 09:07

    Üretici değilsen uyanık değil feristah olsan para kazanma şansın yok internette

  • Aaaa04 Mayıs 2021 05:21

    Kaç kere dedik yazmayın böyle şeyler tröl abileriniz kıziyiiiii bak

  • Berber Bekri 04 Mayıs 2021 02:22

    Evet çok yerinde bi karar corono viriz içki zuccaciye kırtasiye ve hirdavattan bulaşıyor emerikeli bilim adamları bulmuş çok bulasiyormus

  • Link04 Mayıs 2021 09:10

    Berber Berki biraz namuslu olsan adaletli olsan sırf Totos olacan diye küçülmesen diğer esnaf nasıl ki kapalı onlarda bir 15 gün satmayı versin olmezler