E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB ücretsiz günlük süt dağıtımına başlıyor---

İBB ücretsiz günlük süt dağıtımına başlıyor

İBB ücretsiz günlük süt dağıtımına başlıyor
18 Eylül 2019 - 13:52 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 16 Ekim'de günlük süt dağıtımına başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde 8 ilçede Halk Süt dağıtılacağını ve evlere teslim edileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Ekim’den itibaren 8 ilçede günlük taze süt dağıtımına başlayacaklarını duyurdu. 

İmamoğlu, 1 yıllık araç tasarrufundan kazanılan paranın, aralarında Küçükçekmece, Esenyurt, Bağcılar, Sultanbeyli gibi yoğun nüfuslu yerlerin de bulunduğu 8-9 ilçeye dağıtılacak sütün bedeliyle eş değer olduğunu söyledi.

Ailelerin tespit edildiğini, gelecek başvuruların da değerlendirileceğini aktaran İmamoğlu, “16 Ekim’de Dünya Gıda Günü’nde ilk defa süt dağıtımına 8 ilçede başlıyoruz. Birebir evlerine süt dağıtımı yapacağız. İhtiyacı olan ailelerimize günlük süt dağıtımına başlıyoruz. Bu çok değerli bir şey. Halk Süt’ü evlerine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da "Tasarruftan elde ettiğimiz bütçe ile Halk Süt'ü hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan18 Eylül 2019 15:09

    Ekmek, su ve günlük süt vs için her vatandaşın günlük bir kartı olmalı. Kimse aç kalmamalı ve vatandaş kartı ile marketten günlük 5 TL limiti ile karnını doyurmalı. Bu kartı sürekli kullananlar merkezden kontrol edilip sorunları tespit edilmeli ve o kişiye özel çözüm üretilmeli. Yapay Zeka ile fakirler bu şekilde tespit edilebilir. Bu kart ile birlikte dilencilik de yasaklanabilir.

  • Ayşe Kaya'ya 18 Eylül 2019 16:21

    Ayşe Hanım, zengin fakir her vatandaş vatandaşlık kartı ile yanında parası yoksa bir yerden %TL ye karnını doyuracak veya içecek bir şey alabilmeli. Yani devlet harçlığı gibi. Engelli ise maaş bağlanması lazım. Benim önerim cebinde para yokken evine, akrabana veya yetkili bir yere gidecek kadar bir harçlık. !0 TL olur ise herkes her gün kullanır, 5 TL ondan dedim. Her gün 5 TL kullananlar demek ki zaruret içinde olan ama bilinmeyen kişiler olarak tespit edilir. Hedef herkesin günlük 2 folar en az geliri olmasını sağlamak, ama hiç kimseye şikayet etmeyenleri veya derdini anlatamayanları bulmak.

  • Ayşe kaya18 Eylül 2019 15:48

    Engellide yararlaniyirmu