E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB Meclisi su bakım bedelini kaldırdı---

İBB Meclisi su bakım bedelini kaldırdı

İBB Meclisi su bakım bedelini kaldırdı
17 Temmuz 2020 - 16:06 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen kararla, fatura başına alınan 4 TL su bakım bedeli artık abonelerden tahsil edilmeyecek

Yeni tip korona virüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, İSKİ Genel Kurul gündem maddeleri görüşüldü.

İBB Meclisi'nde 2019 Kasım ayında gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulunda Sayıştay Başkanlığı raporu doğrultusunda kaldırılan ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilen İSKİ Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkındaki gündem maddesi ele alındı.

İmamoğlu, iade yazısında bakım bedelinin, İSKİ gelirleri arasında önemli bir miktarı oluşturduğunu ve bütçe denkliğini de etkileyeceğine dikkati çekerek yeniden görüşülmesini istemişti.

İmamoğlu'nun yeniden görüşülmek üzere 2 Aralık 2019'da iade ettiği madde, Hukuk Komisyonu ve Tarife Komisyonu müşterek raporunda tekrar ele alındı.

Komisyon, Sayıştay Başkanlığı'nın raporu doğrultusunda kararın aynen kabul edilmesini talep etti.

Oturumu yöneten Zeynel Abidin Okul, gündem maddesini 'ısrar kararı' olarak oylamaya sundu. Gündem maddesi, AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla 'ısrar kararı' olarak kabul edildi.

Böylece fatura başına 1 metreküp su fiyatı karşılığı olan ve 4 TL alınan su bakım bedeli artık abonelerden tahsil edilmeyecek.

Dün, İBB Meclisi’nde suya yüzde 12.62 olan TÜFE oranında zam yapılmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, su zammına ilişkin, "İSKİ faturalarında “bakım bedeli” kalktığı için son fiyat artışı vatandaşlarımızı etkilememiştir" açıklamasını yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck18 Temmuz 2020 09:18

    O zamanlar koca reis belediye yönetirken, 54524 sms gönderin 4 TL alayım diyemiyordu. Reis oldu sms gonder 10 tl ver diyebiliyor.. ozamanlarda suya baktım ver para demekey başladı. yanı bakım bedellerini herkeslerden almaya başladı. bu gelenek heryerde buyuyu çoğaldı. neyseki belediye ozune donmeye başladı. ilk aldıgı  bakım bedelını almakdan vazgeçti. düşünün hele. su paraı, su kdv, atık su parası bedelı, çöp vergisi, çevre temızlık vergisi yahu zaten normal verıglıer devlete herkes verıyor. belediyeler anonım şirket gibi oldu. çöçüler ltd. atık su ltd. temız su ltd. bakım farutalandırma ltd. yanı hepside parasını alıyor. eee nerede hiz met ? APK belediyeleri umarız eskide 18 yıl önceki özlerıne donerler yoksa para ala ala, zam yapa yapa milleti yıldırdılar

  • Pala18 Temmuz 2020 05:54

    Reis in belediye başkanlığı döneminde 1993te başlayan bakım bedeli zulüm 2020de sona ermiş. Ayasofya kararı kadar önemli

  • :)17 Temmuz 2020 23:03

    Vatana için yapılan bu iyiliği kınıyoruz. Avrupa insanhakları mahkemesine , anıştaya, sayıştaya suç duyurusunda bulunuo, ilgili aidatların alınmasına devam etme kararını bekliyoruz. imamoğlu millete hak hukuk veriyor ama diğer belediyeler  bu indirimi yapamaya biliyor. Eşşeğin aklın akarpus kabugu tiren zihniyeti kınıyorum.

  • Vb17 Temmuz 2020 20:29

    Akp , anasının gözünden boru döşedi şu getirdi, boğazın altından içinden araba geçecek su borusu döşeyip Avrupa yakasına su takviyesi yaptı , onlarca arıtma tesisi kurdu yaramadı..... Herif Bakanlığ'nın restore ettiği tarihi çeşmeye musluk taktı... Elle tutulur tek hizmeti bu... Bu arada anahat borusunu patlattılar .... Bakım bedeliymiş.... Bı takım rakam oyunlarını iş diye sunuyorlar...

  • Gözlük lazım 17 Temmuz 2020 23:08

    Trene bakan şahıs ... Oranın yan gelip yatma yeri olmadığını idrak edebiliyorsan senin gibiler de bir şey yapsın ve biz de görelim . Ama nafile ...

  • Ne lazım17 Temmuz 2020 22:11

    Yapacak tabi yan gelip yatma yeri değil orası anladınmı kazım

  • eeee17 Temmuz 2020 18:39

    Akpnin uydurduğu zamlarla arttırdıgı bakım parası böylece bir CHP belediyesinin yönetimi alması sonucu tarihin tozlu sayfalarına girdi. umarız kızılaya 5 trilyon yatırıp, sonra abd ye virmanlatan doğalgaz firmasıda, bizlerden bakım parası almaz. sıfırlar. halka yarayan aktiviteleri hiç yok . onun için değişim geldi. ekonomi ezdi garibanı.

  • ye17 Temmuz 2020 18:21

    Darısı, diğer belediyelerin başına, belediyeler bakım parasını almasın. Böyle krizi bitmeyen ülkede.... Hukumette boş durmasın %8 kdv almıyorum. Sıfır kdv su, bol bol  temizlik yapın imandandır, covidle mücadele için desin... gerçek icraatisteyen işlerde yoklar : )) el kaldır indir ayasofya cami.. el kandır ındır kanal istanbul olsun. el kaldırındır işbankası hissesenetleri. el kaldır ındır  çift baro olsun... 3 kuruş indirim için eller kalkmıyor, inmiyor... hep bedava işlerdeler. eşşek ormanda kaybettiriliyor, sabah buldum diye reis şowlar yapıyor, tvler destan yazıyor. bedava işler hep. cebe dokunan 1 icraatlarini gormedım hukumetın. 5 kuruşta cebe kaldı dediğim bir uygulaması yok

  • AkTorol Ahmet Ötzbir17 Temmuz 2020 18:17

    Anayasaya aykırı durum. Gerekli adli merciler, resmi makamlar gereğini yapacaktır. İstanbulda yapılan indirim oranı kadar istanbul belediyesinden tahsil edilecek kdv oranı arttırılacaktır. Böylece zam yapmak zorunda kalacaktır. Her şey çok kötü olmaya devam ediyor.

  • Kaçan Grup17 Temmuz 2020 17:24

    imamoğlu sayesinde halkı düşünür oldular, başkanlık akp’de olsa zammı dayarlardı, bakınız elektrik zamları

  • MİLLET17 Temmuz 2020 17:02

    Gram hizmet ettiğiniz yok be işleri durdurmayı tasarruf sayan arıtmaları durdurmayı tasarruf sayan aciz bir yönetimsiniz.

  • Nemacık17 Temmuz 2020 19:06

    Gram beyin var mı cukka?