E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHulusi Akar'dan kritik görüşme---

Hulusi Akar'dan kritik görüşme

Hulusi Akar'dan kritik görüşme
16 Ocak 2018 - 10:04 borsagundem.com

Son dakika gelişmesine göre, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile bugün bir araya gelecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

Toplantıya katılacak Akar'ın bu kapsamda bugün bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor. Temaslardan en önemlisi ise ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile yapacağı görüşme olacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonu öncesindeki görüşmede, Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra bölgesel güvenlik sorunlarının ele alınması bekleniyor. ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG öncülüğündeki SDG'nin komutasında 30 bin kişilik sınır gücü oluşturma kararını açıklamasının ardından gerçekleşmesi ise görüşmeyi önemli kılan diğer bir unsur olarak dikkati çekiyor.

Orgeneral Akar, dün akşam da ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.16 Ocak 2018 13:49

    KARŞIMIZDA BİR/BİRKAÇ ÜLKE YOK MÜTTEFİK ÜLKELER OLAN ABD,ALMANYA,İNGİLTERE,FRANSA,BELÇİKA,/JAPONYA ,AVUSTRALYA ARAP ÜLKELERİ VAR BİZİM YANIMIZDA HANGİ ÜLKE VAR ? ULUSLARARASI ANLAŞMALARA AYKIRI BİR ADIM ATMAMALIYIZ

  • Realite16 Ocak 2018 13:05

    Onlar kendi çıkarlarına göre biz de kendi çıkar ve güvenliğimize göre herşeyi yapmakta özgürüz ne biz onlara ne de onlar bize karışır olması gereken bu ama biz herşeyde herkesden izin istiyoruz zaman kaybı stratejik zayıflık getirir

  • Yılmaz16 Ocak 2018 12:11

    Boş görüşmeler onlar bildiğini yapar

  • dik durun..16 Ocak 2018 11:32

    boyun eğmeyin. dik durun. derhal abd askerlerini çekin biz kıçı kırıkları temizleyeceğiz deyin. kararlı olun.