E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHuber'de 6 saat süren yeni sistem toplantısı---

Huber'de 6 saat süren yeni sistem toplantısı

Huber'de 6 saat süren yeni sistem toplantısı
27 Haziran 2018 - 05:42 borsagundem.com

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıda yeni sisteme adaptasyona dair bu süreçler değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, yeni hükümet sistemine geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısı dün Tarabya’daki Huber Köşkü’nde yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bürokratları da katıldı.

YSK tarafından 5 Temmuz’da kesin sonuçlarının açıklamasının ardından Meclis’te milletvekillerinin 8 Temmuz’da yemin etmesi bekleniyor. Erdoğan’ın da bu törenden hemen sonra 9 Temmuz’da yemin ederek, “resmen” görevine başlaması bekleniyor. Bu süreç içinde hükümet yetki kararnameleri ile yeni sistemin alt yapısını hazırlayacak. Cumhurbaşkanının yemin etmesiyle birlikte yeni cumhurbaşkanlığı sistemi tamamıyla yürürlüğe girecek. Yetki kararnamesine dayalı KHK’lar ile öncelikle yeni sisteme hazırlık yapılacak. Bakanlıklar, Bakanlar Kurulu, görev, yetki ve teşkilat yapısını düzenleyen yürürlükteki kanunlar, bunlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandığı an itibarıyla yürürlüğe girmek üzere mülga edilecek. Ardından Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle, yeni hükümet yapısı ve bakanlıklar yürürlüğe girecek. Dünkü toplantıda da yeni sisteme adaptasyona dair bu süreçler değerlendirildi. Toplantıda, Başbakanlığa bağlı kuruluşların hangi kurumlara dağıtılacağı buradaki çalışanlara dair işlemler de ele alındı.

Takvim ele alındı

Edinilen bilgiye göre, toplantıda birleştirilecek bakanlıklardan, Cumhurbaşkanlığı’nın yapılandırılması, yemin töreni, Meclis Başkanlığı seçimi ve ardından kabinenin açıklanması gibi tüm konulara dair takvim de ele alındı. Öte yandan Ak Parti MKYK ve MYK toplantıları da cuma günü gerçekleşecek. Bu toplantıda da seçim sonuçları analiz edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)