E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC'den hisse tavsiyesi---

HSBC'den hisse tavsiyesi

HSBC'den hisse tavsiyesi
17 Ocak 2014 - 09:03 borsagundem.com

HSBC tarafından hazırlanan hisse raporunda şirket için fiyat hedefi yükseltildi

HSBC Yatırım konu ile ilgili raporunda, Enka İnşaat için 8.15TL hedef fiyat ve yüzde 24 yükseliş potansiyeli ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini sürdürdükleri bildirildi.
    Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"HSBC Enka İnşaat Şirket Raporu. Enka’nın 2014 yılında inşaat/taahhüt vegayrimenkul kiralama alanlarındaki büyüme ile karlılığını artırmaya devam edeceğini düşünüyoruz. İnşaat tarafında toplam 1.5 milyar dolar tutarında yeni proje varsayımı altında dolar bazında 2013 seviyelerinde sonuçlar öngörüyor, TL bazında ise %18 kar
artışı tahmin ediyoruz. Gayrimenkul değerleme işkolunda ise Moskova’da yenilenen iki alışveriş merkezinin yıl ortasından itibaren getireceği %40 kira alanı artışı ve buna ek olarak yıl içinde kısmen satışı planlanan konut ünitesinin sağlayacağı katkı ile TL bazında %33 kar artışı öngörüyoruz. Toplamda ise Enka’nın 2014 yılı net karını %21 artışla 1.54 milyar TL olarak tahmin ediyoruz. Kar artışına ilaveten Enka’nın döviz bazındaki operasyonları, güçlü bilançosu (çoğu döviz enstrümanlara yatırılmış 2.4 milyar dolar karşılığı net nakit) ve Türkiye’de yavaşlayacak ekonomiye fazla olmayan duyarlılık nedeniyle cazip buluyoruz. Son dönemdeki yüksek getiriye rağmen 2014 tahmini 14x F/K ve 7.1x FD/FAVÖK çarpanlarıyla hissenin halen yurtdışı benzerlerine (ağırlıklı
inşaat/müteahhitlik firmaları) kıyasla hafif iskontolu olduğunu düşünüyoruz. Net aktif değer tahminimize %5 holding iskontosu uygulayarak ulaştığımız 12 aylık 8.15 TL’lik hedef fiyatın işaret ettiği %24 getiri potansiyeli doğrultusunda “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi sürdürüyoruz. Tahmin ve tavsiyemize yönelik başlıca aşağı yönlü riskler şunlardır: alınacak yeni projelerin tahminlerimizin altında kalması, rekabet nedeniyle yeni proje ihalelerinde marjların beklentimizden zayıf gerçekleşmesi, mevcut projelerde gecikmeler/duraksamalar yaşanması, Rusya’da ekonomik gelişmeler sonucu kira oranlarının düşüşe geçmesi, euro’nun dolar karşısında ciddi oranda zayıflaması sonucu euro bazındaki yatırımların dolar karşılığının azalarak kur farkı gideri yazılması."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,68
En Yüksek: 39,22
En Düşük: 37,12
Değişim 4,43 %
FK: 13,68
PD / DD: 1,08
İşlem Hacmi 1.187.405.587
Toplam Adet: 30.939.435
Ağırlıklı Ort.: 38,33
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)