E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHollande patronlara dönün çağrısı yaptı---

Hollande patronlara dönün çağrısı yaptı

Hollande patronlara dönün çağrısı yaptı
18 Şubat 2014 - 03:18 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı, sert politikalar nedeniyle ülkeden kaçan 30 büyük patronu geri dönüşe iknaya çalıştı, bürokratik kolaylık sözü verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande uyguladığı sert politikalar nedeniyle Fransa’dan kaçan yatırımcıyı geri kazanabilmek için kolları sıvadı.

Elysee Sarayı’nda Stratejik Çekim Konseyi toplantısı yapan Hollande 850 milyar euroyu yöneten 30 büyük patronla bir araya geldi. 

G20 ÜLKELERİNDEN GELDİLER

Hollande, Türkiye’de İstanbul, İngiltere’de City ve Amerika’da Silikon Vadisi’nde patronlarla görüştükten sonra, şimdi de G20 üyesi ülkelerin 30 büyük patronunu ağırladı. Hollande’ın vergi ve iş yasalarının ağır ve karmaşık olmasından yakınan ve hükümetin getirdiği yüzde 75 zenginlik vergisi nedeniyle Fransa’da yabancı yatırım oranı 2013’te yüzde 77 düşmüştü. Fransa bu rakamlarla Almanya ve İngiltere’nin hayli gerisinde kalınca Hollande patronlara 8 yeni önlem açıkladı:

Almanya, İngiltere ve Japonya’dakine benzer Fransa Uluslararası Yatırım Ajansı kurulacak.
‘Yetenek pasaportu’ ile başarılı öğrenciler, araştırmacılar, yatırımcılar, sosyal görevliler ve yüksek kıdemli çalışanlara 4 yıllık vize verilecek. 

Öğrencilerin gelişleri ve Fransa’da konaklamaları kolaylaştırılacak. 

İş gezileri kolaylaştırılacak. Fransa’da iş yapan işadamlarına 5 yıllık uzun sureli vize verilecek. Uzatma işlemi 2-3 haftadan 48 saate çekilecek. 

Yabancı start-up şirketlerin Fransa’da yerleşmesine yardım edilecek. Bu firmalara 25 bin Euro mali destek verilecek.

Gümrük işlemleri kolaylaştırılacak. İthalat ve ihracat işlemleri basitleştirilecek
Vergi işlemleri kolaylaştırılacak.

Fransa’da şirket kurma prosedürü basitleştirilecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)