E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda’dan Türk yatırımcıya açık davet---

Hollanda’dan Türk yatırımcıya açık davet

Hollanda’dan Türk yatırımcıya açık davet
24 Mayıs 2016 - 06:28 borsagundem.com

Avrupa’nın en büyük lojistik merkezini kuran Hollanda’nın Venlo Belediyesi, Türk firmalarını yatırım yapmaya çağırıyor

Sahip olduğu geniş arazileri, Almanya sınırında olması, ülkenin en büyük limanları olan Rotterdam ve Antwerp’e ulaşım kolaylığı ile bilinen 100 bin nüfuslu Venlo, Türkiye ile lojistik alanda ticari işbirliğini arttırmak için çeşitli çalışmalar yapıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Stephan Satijn şehre davet ettiği bir grup Türk gazeteciye bugüne kadar 1 milyar euro yatırım yaptıkları dev lojistik merkezi hakkında bilgiler verdi.

Venlo lojistik merkezinin 40 kilometreye ulaşan genişliği ile Avrupa’nın en geniş limanı olan Rotterdam ile entegre şekilde planlandığını belirten Satijn, “Türkiye’nin dış ticaret için ihtiyaç duyduğu depolama ve dağıtım imkanlarımızı sunmaya talibiz. Avrupa’da faaliyet gösteren Türk şirketlerini depo yatırımı yapmaya davet ediyoruz. Türkiye ile işbirliğini artırmayı çok arzu ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Hollanda Konsolosluğu ile de görüşmeler yürütüyoruz. Türkiye, Avrupa’nın Ortadoğu ve Asya’ya açılan çok önemli bir kapısıdır. İşbirliği içinde olmamız kaçınılmaz. Bu noktada biz Venlo belediyesi olarak her türlü işbirliğine açığız. Türk firmaları istedikleri zaman istedikleri konuda bize ulaşabilirler” dedi.

Stratejik önemi var

4 bin 500 hektar alana yayılan merkezde yatırımların devam ettiğini, inşaatı süren demiryolu ve konteyner terminaline de 100 milyon Euro yatırım yapılacağını anlatan Satijn, şunları söyledi: “Venlo stratejik olarak İstanbul gibi çok önemli bir konumda. Almanya’nın sınırında, Rotterdam ve Amsterdam’a çok yakın. İstanbul nasıl Türkiye’nin lojistik yönden ana damarı ise, Venlo da Hollanda’da öyledir. Rotterdam limanı bizi en önemli stratejik dağıtım merkezi olarak belirledi. Dünyanın en önde gelen firmalarıyla çalışıyoruz. Yatırımcıya istedikleri her konuda danışmanlık sunan özel bir ekibimiz var. Buraya yatırım yapan Türk firmaları Hollandalı ve yabancı firmalarla işbirliği ve know how alışverişinde bulunma imkanı yakalayacak. ”

Bağlantılar

Demiryolu ve karayolu için çok gelişmiş bağlantıları ve altyapıları olduklarını vurgulayan Satijn, “Şu an Venlo’da 2 demiryolu terminali var. Üçüncü terminalin yapımı sürüyor. Kapasite 175 bin TEU, bu rakamın 2030’da 500 bin TEU’ya çıkartılması için çalışıyoruz. Rotterdam’a haftada 25 tren seferi yapılıyor, 2 tane çok hareketli mavna terminali var. Şehirden geçen 2 önemli karayolu var” dedi.

Başkanın Mersinli Türk eşi

Venlo Belediye Başkanı Antoine Scholten’ın eşi bir Türk. Meral Gözükeleş, yurt dışındaki Türk kadınlarının başarılı temsilcilerinden biri. 7 yaşındayken Mersin’den Hollanda’ya giden Gözükeleş, yıllar önce girdiği polis teşkilatında, Venlo’da polis komiserliğine kadar yükseldi. Kentte yaşayan Türklerin de çok sevdiği ve ‘Meleğimiz’ dediği Gözükeleş, tüm sosyal projelere destek olmasının yanısıra Venlolu Türklerin düzenlediği her etkinliğe katılmayı ihmal etmiyor.  (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)