E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı---

Hollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı

Hollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı
23 Haziran 2019 - 08:30 borsagundem.com

Hollanda, Türkiye'de malvarlığı olan göçmenlerin sosyal yardım almasını engellemeyi planlıyor.

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan kişilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor. Yeni düzenlemeye göre, Türkiye'de mal varlığı olan kişilerden, önce bunları satıp geçinmeleri istenecek.

Türkiye'deki mal varlığı konusunda Hollanda makamlarına doğru bilgi vermediği belirlenenler ise, aldıkları sosyal yardımı geri ödeyecek. Hollanda, Türkiye'deki mal varlığı konusunda doğru beyanda bulunmayanlardan, aldıkları sosyal yardımı şu anda da geri istiyor.

Ancak, yasalar insanların belirli bir gelir düzeyinin altında yaşamasına izin vermediği için, borçlu sayılan bu kişiler yeniden sosyal ödenek alma hakkı kazanıyor. Türkiye'deki mal varlığını satmak isteyen ancak elden çıkaramayanlara, geri ödemeleri koşuluyla sosyal ödenek verilecek. Mallarını sattığında bu parayı geri ödemesi istenecek.

Sosyal İşler ve İstihdam Bakan Yardımcısı Tamara van Ark tarafından hazırlanan ve tartışmaya açılan yasa önerisine meclis çoğunluğu destek veriyor. Hollanda basınına göre yasanın kısa süre içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Tamara van Ark, belediyelerin de sosyal yardım alan göçmenlerin Türkiye'deki mal varlıklarının araştırılması konusunda hükümete yardımcı olduklarını söyledi.

Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı avukat Ejder Köse ise, bu uygulamanın özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini savunuyor. Köse, Hollandalı yetkililerin hiçbir kurumu bilgilendirmeden Türkiye'de Hollanda'daki vatandaşlar ile ilgili bilgi topladığını belirtiyor. Bunun Türk Ceza Yasası'na göre suç olduğunu söyleyen Köse, bir süre önce, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıklamıştı. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Caresiz 02 Aralık 2019 05:44

    Insanlar yillarca calismis ve bes yilldir calismis bir ev almis yillar sonra bir kac sendir isiz kalmis .hani insan haklari bu rda turkler yillarca vergisinde verdi ve en agir islerinde yapilar turklre sahip ciklsin iyi yeter iyi ezdi avrupa bize

  • Kapçık 24 Haziran 2019 01:10

    Kapçık ağızlılar içimizdeki iralandalılar hiç bitmedi bitmeyecek hollanda haklı diyor adam ya bi arastır bakalım hollanda bu yasayı türklerden başka bir millete daha çıkarıyormu acaba neden sadece türkler safçuk milletim benim neden milli çıkarını menfaatini herşeyden onde göremezsin bu kafayla bizi çok dürterler asıl sizi bu ülkeden göndermek lazım

  • Kerim23 Haziran 2019 15:33

    Bazilari hollandayi Turkiyemuzle karıştırıyor.Turkiye gibi mali mulku olanada bakacagini zannediyor

  • Vatandaş23 Haziran 2019 13:44

    Orada yan gelip yatıyorlar, Üstüne birde Türkiye için oy kullanıp Türk seçmeninin hayatını etkiliyorlar. Ülke toplama kampı oldu ve sizinde çorbada tuzunuz var hollandalılar. İlahi adalete takılın şimdi.

  • TURAN23 Haziran 2019 11:16

    Geç kalınmış bir karar.malin mülkün olacak birde fakirlere verilen yardımdan yararlanacaksın.

  • KILIÇ23 Haziran 2019 10:41

    BİR İNSANA SÜREKLİ ALDA YE DEMEKTE YANLIŞDIR EKMEGİNİ TAŞTAN ÇIKARTAN İNSANLARIDA GÖRÜP ÇALIŞMASI LAZIM.

  • VS23 Haziran 2019 09:33

    Muhacir deyip saip çıkıyoruz,ama ülkemizi çöplüğe çevirdiler böyle muacirlik olmaz

  • Halil23 Haziran 2019 09:08

    İyi yapmışlar. Gelişmiş ülke budur. Bizim gibi ipini koparanı ülkeye alıp vatandaşlık vermiyorlar. Ülkeye hala biz yaptık yaparız diyorlar

  • Kaçan Grup23 Haziran 2019 08:58

    Hollanda haklı

  • Cego 23 Haziran 2019 08:53

    Çok doğru bir şey yapıyor Hollanda

  • Öztürk23 Haziran 2019 08:37

    İnşaallah diğer ülkeler de yapar bunu