E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda'da çiftçi protestoları marketlere darbe vurdu---

Hollanda'da çiftçi protestoları marketlere darbe vurdu

Hollanda'da çiftçi protestoları marketlere darbe vurdu
06 Temmuz 2022 - 15:49 borsagundem.com

Hollanda'da tarım ve çevre politikaları nedeniyle sokağa çıkan çiftçilerin eylemleri devam ediyor. Çiftçilerin traktörle yol kapama eylemleri tüm şiddetiyle sürerken ülkedeki kaos ortamı market raflarının bomboş kalmasına neden oldu.

Çiftçilerin, 4 Temmuz'da sabahın erken saatlerinden itibaren ülkedeki zincir marketlerin gıda dağıtım merkezlerinin önünü traktörlerle kapatması sebebiyle günlük gelen et, süt, yumurta, içecek, meyve ve sebze, çiçek ve şarküteri ürünlerinin tedarikinde ciddi sorunlar yaşandı.

Traktörleriyle özellikle büyük gıda depolarını hedef alan çiftçiler, marketlere ürün akışını keserek günlük tedariki sağlanan ürünlerin bulunduğu rafların boş kalmasına sebep oldu.

Hollanda Gıda Firmaları Birliği (CBL), tedarik zincirinin kopması ve gerekli saklama koşullarının oluşmaması sebebiyle birçok yiyeceğin bozulacağını, blokajların milyonlarca avro zarara neden olacağını öngörüyor.

Çevrim içi siparişler iptal edildi

Hollanda'nın en büyük zincir marketi Albert Heijn başta olmak üzere birçok market, eylemlerin başlamasından hemen önce çevrim içi siparişlerin iptal edildiğini ve gün içinde tedariklerin ciddi oranda aksayacağını açıklamıştı.

Çiftçiler, Alberth Heijn, Jumbo, ALDI, Lidl, Vomar dahil birçok firmanın Veghel, Breda, Beilen, Woerden, Nieuwegein, Drachten, Heerenveen, Zwolle, Geldermalsen ve Nijkerk şehirlerindeki 20’den fazla gıda dağıtım merkezinin girişini kapatmıştı.

Polis müdahale etti

Çiftçilerin protestolarının çoğu dün akşam saatlerinde sona ererken eylemlerine son vermeyi reddeden bazı çiftçilere polis müdahale etti.

Hollanda polisinin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, plakası bulunmayan, sürücü belgesini göstermeyi reddeden yüzlerce traktör sürücüsüne para cezası kesildi.

Traktörlerle polis aracına saldırmaya çalışan en az 3 kişi gözaltına alındı.

Çiftçiler zorda

Hollanda'da çiftçiler, hükümetin azot emisyonunu azaltmaya yönelik kararlarının çiftçilik faaliyetlerini kısıtladığı gerekçesiyle son yıllarda birçok kez protesto eylemi düzenlemişti.

Hükümetin, büyük oranda azot emisyonuna sebep olduğu gerekçesiyle ineklerin sayısını azaltma kararını protesto eden çiftçiler, 22 Haziran’da Stroe kentinde bugüne kadarki gösterilerin en büyüğünü hayata geçirmişti.

Hükümet, yerel mahkemelerin iklim değişikliği hedeflerinin gerisinde kaldığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararlarının ardından ülkenin çoğu bölgesinde azot emisyonunu yüzde 70, bazı bölgelerinde ise yüzde 95 azaltma hedefi koymuştu.

Hollanda'da çiftçi isyanı!

 

Hollanda’da çiftçiler, inekleriyle meclisi bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2022 18:00

    Türkiye olsa terör gruplarıi, ABD yönlendirmesi, DEvlete ayaklanma, Feto traktorcüleri, dış güçlerin oyunları :D sanki üretici çiftçi çok mutlumuş gibi yasardı tv ler tutukalnır, biber gazlanır joplanırdı. İşte Hollanda da anayasa var. Şimdi çiftçi hakkını bir şekilde alacak. Hollanda hukumet çözüm üretecek. Doğal ekonomik problem bu anayasal tepki sonrası çözüme kavuşacak. Aslında var olan ekonomik model kendini iyileştirecek. iyileşme ise var olan hukumetın çözüm bulması çözmesi ile halkın beslenmesi, insanların çiftçilerin ekmek parası kazanması ve ülked eüretimin sürmesine vesile olacak ... amaaaaaaa POLİSİ SALARLAR zorla baskı ile hak isteyenler susturulursa , hukumet gelecekte oy dahi alamaz çunku sistemde problem sorun var çözülmedne polis ile kapatılmış sorun olacaktı... Demokrasi kendini iyileştirir, anayasa üreteni halkı tüketeni korur.. polis asker zor kullansada geçici çözümdür. yaaaa

  • Tipik06 Temmuz 2022 20:38

    Harbi pisikolojin iyi bozulmuş senin. Demekki seninde canını çok yakmışlar :D Türkiyede olsaydı vs. vs. bu kadar üzülme sıkma o tatlı canını Türkiye senin gibi tipikler çok gördü dahada görecek Türkiyede olsaydı ahahaha tipitip  (6)