E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda’da çiftçiler, inekleriyle meclisi bastı---

Hollanda’da çiftçiler, inekleriyle meclisi bastı

Hollanda’da çiftçiler, inekleriyle meclisi bastı
01 Temmuz 2022 - 16:39 borsagundem.com

Hollanda'da hükümetin iklim değişikliği planına öfkelenen yüzlerce çiftçi, Lahey’deki meclis önünde toplandı ve hükümeti protesto etti.

Dünyanın başlıca tarım ihracatçıları arasında yer alan Hollanda'da, hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele için azot emisyonunu 2030 yılına dek kadar yüzde 50 azaltma planı ülkedeki çiftçileri ayaklandırdı. Plana sinirlenen çiftçiler, inekleri ve traktörleriyle Lahey'deki meclis binası önünde toplandı.

Hükümetin planının tarım sektörüne büyük darbe vuracağını ve birçok kişinin işsiz kalacağını söyleyen protestocular, plan geri çekilmezse ineklerini ve büyük baş hayvanlarını meclis önünde keseceklerini duyurdu.

Bir çiftçi, meclis önüne getirilen iki ineğe atıfla “Bu önlem kabul edilirse bu hanımlardan biri evine geri dönemez ve doğruca mezbahaya gider” diye konuştu.

Azot emisyonunun temel kaynakları arasında hayvancılık ve gübre kullanımı yer alıyor. Çiftçiler, Hollanda'da hükümetin hedeflerine ulaşmak için çok sayıda hayvanın kesilmesi gerekeceğini söylüyor.(Sözcü)

Hollanda’da enerji fiyatları yüzde 90 arttı

Hollanda'da enflasyon aralıkta son 40 yılın zirvesinde

Hollanda'da konut krizi!

Hollanda'da Kovid-19 kısıtlamaları karşıtları polisle çatıştı

Hollanda'da personel eksikliği nedeniyle 13 bin uçak bileti iptal edildi

Hollanda'da bin 115 çocuk, 'yanlışlıkla' ailelerinden alındı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)