E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisselerde sert yukarı yönlü hareketler ---

Hisselerde sert yukarı yönlü hareketler

Hisselerde sert yukarı yönlü hareketler
24 Şubat 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel toparlanmanın güç kazanacağına dair beklentiler ve emtia fiyatlarındaki yükseliş enflasyonda daha hızlı bir artış yaşanabileceğine dair endişeleri beraberinde getiriyor. ABD uzun vadeli tahvil faizleri başta olmak üzere risksiz varlıklarda artış kaydeden getiriler, son günlerde küresel çapta riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturuyor. Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında Fed'in ABD ekonomisine desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
18:00 ABD - Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek
18:00 ABD - Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki destek paketi ve aşılama çalışmalarındaki olumlu seyre karşın enflasyon endişeleri ile risksiz varlıklarda artan getiriler küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt dışı piyasalardaki satıcılı seyrin etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %2,11'lik düşüşle 1.517,86 puandan tamamladı. ABD borsaları günün ilerleyen bölümünde kayıplarını belirli ölçüde geri alarak günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,07 - 7,09 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,08'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışı piyasalardan negatif ayrışan endekste ocak ayı sonunda oluşan dip seviyelerden geçen son yükselen trendin altında kapanış gerçekleşti. Bu trend dün 1.527 civarında bulunurken endeksin kapanışı 1.518 civarından gerçekleşti. İşlem hacminin de görece yüksek seyrettiği günde önceki günlerde sert yükselişler sergileyen hisselerde aynı sertlikte yaşanan satışlar dikkat çekti. Bununla birlikte endeksteki dünkü negatif görünüme karşın dün yine bazı hisselerde sert yukarı yönlü hareketler vardı. Endekste hisse bazlı yaşanan bu ayrışmalara karşı dikkatli olmak gerektiğini düşünüyoruz. Bugün için endekste izleyeceğimiz ilk direnç 1.532 olup, bu seviyenin altında kalındığı sürece zayıf seyrin devam edeceğini düşünüyoruz. Aşağıda ise 1.500 ara destek konumunda.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 24/02/2021

 

Pamel ve Kervan Gıda sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)