E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde kar satışları etkili ---

Hisse senetlerinde kar satışları etkili

Hisse senetlerinde kar satışları etkili
04 Mart 2021 - 09:37 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "BIST-100 endeksinde ilk önemli destek 1,520" başlığıyla piyasalar yakından inceleniyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, aşılama çalışmaları, merkez bankaları politikaları, yeni teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. Ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri, aşılama çalışmalarının başlaması, Fed'in güvercin duruşunu koruyan açıklamaları ve büyük ölçekli yeni teşvik beklentileri eşliğinde rekor seviyeleri test eden, riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde kar satışlarının etkili olduğunu takip ediyoruz. Yeni teşvik çalışmaları ve ekonomilerin yeniden açılması/aşılama çalışmalarının büyüme ve enflasyonu destekleyebileceğine dair beklentiler eşliğinde tahvil faizlerinde etkili olan yükselişler soru işareti yaratmaya devam ediyor. ABD'de teşvik paketinin Temsilciler Meclisi'nden geçmesi ve tahvil faizlerindeki dengelenme ile birlikte yeni haftaya tepki yükselişleri ile başlayan piyasalarda dün tahvil faizlerindeki yükselişler eşliğinde satış baskısı öne çıktı. Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün %1.3, Dow Jones sınai endeksi %0.4, teknoloji endeksi Nasdaq %2.7, Russell 2000 endeksi ise %1.1 ekside günü tamamladı (MSCI Dünya %-1, MSCI EM %+1.5, MSCI Türkiye ETF'i %-1.1). VIX %10.6 yükseldi. Büyüme ve enflasyon beklentileri eşliğinde son bir yılın en yüksek seviyelerine ulaşan ABD 10 yıllık tahvil faizi dün altı baz puan yükselirken, Altında satış baskısı, dolar endeksinde ise yukarı baskı öne çıkıyor.

Günün önemli şirket haberleri 04/03/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)