E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi piyasaları yükselir---

Hisse senedi piyasaları yükselir

Hisse senedi piyasaları yükselir
02 Aralık 2014 - 07:23 borsagundem.com

Societe Generale, düşen hammadde, enerji fiyatlarının gelişmiş ülkelerdeki hisse senetlerini destekleyeceğini enflasyonu ise dizginleyeceğini açıkladı

Societe Generale, düşen hammadde, enerji fiyatlarının gelişmiş ülkelerdeki hisse senetlerini destekleyeceğini, enflasyonu ise dizginleyeceğini öngördü. 

Kurumdan gönderilen raporda, ''Benzinin galonunda meydana gelen 80 sentlik düşüş ABD'li tüketicilerin satın alma gücünde 100 milyar dolar artışa neden olacak, S&P 500 endeksi bu düşüşten yarar sağlayacak'' denildi.

Kurum, düşen enerji fiyatlarından ABD ile Japonya'nın fayda sağlayacağına dikkat çeken kurum, ''Düşük emtia fiyatları, hisse senedi piyasaları için pozitif. Gelişmiş piyasalar ve tüketici odaklı sektörler düşük petrol fiyatlarından yararlanacak. Avrupa ile Çin'de yavaşlayan büyüme, son üç yılda emtia fiyatlarındaki düşüşün en büyük nedeni'' değerlendirmesine yer verdi.  

Societe Generale, gelişmekte olan ülke hisse senetleri için temkinli duruşunu koruduğunu çünkü hisselerin emtialardaki harekete korele hareket etme eğiliminde olduğunu bildirdi. 

Societe Generale, ''Düşük emtia fiyatları aynı zamanda enflasyonu azaltıp ECB üzerindeki baskıyı artıracak'' denildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 22.000 nerdee 85.000 nere02 Aralık 2014 16:27

    2.seansta 85.000-65.000 düşüş hareketinin ilk başlangıcı başladı bence düşüş 2 ay içinde olabilir elde hisse tutan çok zarar edebilir şahsi görüşümce.22.000'endekslerden almayana endeks 85.000'den alın diye yorum yapanlara da dikkat etmeli aslında en çok zarar yiyecekler onlar olabilir bundan sonra.

  • ihracat neden düştü!!!02 Aralık 2014 12:04

    nitekim kasım ihracatı 6.4 düştü önceki yıla göre.yani petrol fiyatı düşünce ihracat ta düştü.şirket karları da düşüyor banka karları da.Asıl seneye dikkat etmeli borsalarda da çöküşler başlayacak gibi bu kar düşüşleri ve durgunluk globali nedeniyle tüm dünyada.

  • para cepte güzel artık02 Aralık 2014 11:31

    sanki her üretilen maddenin ana girdisi benzin,petrolmüş gibi analiz etmişler.kocaman yanlış .tam tersi benzin ucuzlarsa daha çok tüketilir ama petrol üretenler geri gitmişse onlara mal satımı da duracağından üretici ülkeler zor duruma girebilir de.nitekim avrupada,çin'de,japonyada işler durdu toplamda 1.700.000.000 nufus durmuşsa dünya ekonomisi bindi alamete gidiyor felakete.borsalar riski de başlayabilir aniden dünya çapında aman dikkat.