E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi fonlarına sermaye girişi 18 ayın zirvesinde---

Hisse senedi fonlarına sermaye girişi 18 ayın zirvesinde

Hisse senedi fonlarına sermaye girişi 18 ayın zirvesinde
15 Eylül 2023 - 13:03 borsagundem.com

Bank of America, ABD ekonomisinin yumuşak bir inişe doğru gittiğine dair artan yatırımcı güveninin etkisiyle hisse senedi fonlarına son 18 ayın en büyük haftalık girişinin yaşandığını bildirdi.

Bank of America (BofA) tarafından EPFR Global verilerinden derlenen rapora göre, küresel hisse senetleri 13 Eylül'e kadarki haftada 25,3 milyar dolar ile Mart 2022'den bu yana en fazla girişi gördü. ABD hisse senetlerine 26,4 milyar dolar ile Mart 2022'den bu yana görülen en büyük sermaye girişi yaşandı.

13 Eylül haftasında tahvil fonlarına 8,4 milyar dolar, nakit fonlara 28,9 milyar dolar sermaye girişi olurken, altın fonlarından 600 milyon dolar çıktı.

Ancak hisse senedi fonlarına sermaye girişi verileri Bofa stratejisti Michael Hartnett'in görüşüyle tam bir tezat oluşturuyor. Hartnett ve ekibi dün yayınladıkları yatırımcı notunta, "Hiçbir şey para piyasası fonlarının bugüne kadar 1 trilyon dolarlık giriş görmesinden daha fazla 'ayı piyasası inancı' diye bağıramaz" dedi. Stratejist, geçen yıl ABD hisselerindeki düşüşü doğru tahmin etti ve S&P 500 ralli yaparken bile 2023'te düşüş eğilimini sürdürdü.

Ancak Hartnett ve ekibi, ABD ekonomisine ilişkin yenilenen iyimserliğin ortasında, nakit ve Hazine tahvillerinin girişlerin büyük kısmını çektiği ve her iki varlık sınıfının da rekor bir yıl yolunda ilerlediği daha geniş bir düşüş resmi görüyor.

ABD hisse senetleri bu yıl küresel benzerlerinden daha iyi performans gösterdi ve S&P 500 Endeksi %17 yükseldi. Federal Rezerv'in politika sıkılaştırması enflasyonu düşürürken ekonominin %2'nin biraz üzerinde büyümesini sağladı ve yapay zeka etrafındaki vızıltı teknoloji hisselerini rekora taşıdı.

Hartnett'e göre piyasayı satma fırsatı yakında gelecek. "Daha yükseğin daha zor anlamına geldiğine inanıyoruz" diyen stratejistler, yatırımcıların daha sıkı para politikasının ekonomiyi etkileyeceği gecikmeye saygı duymaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Stratejistler, "Piyasaların ilk negatif maaş bordrosunda yükselebileceğini ancak bunu muhtemelen ikinci negatif maaş bordrosunda düşüşün takip edeceğini düşünüyoruz" diye yazdı. "Bu arada, yatırımcılar 'sert inişi' iskonto eden varlıklarda uzun pozisyon almalı, çünkü bir resesyonda kaybedecekleri daha az şey var ve eğer resesyon olmazsa, büyük bir yükseliş olacak ve tam tersi, inişi iskonto etmeyen varlıklarda kısa pozisyon almalı."

Borsa getirilerini gelecek 5 yılda bu 'üçlü güç oyunu' belirleyecek

 

Küresel piyasalarda risk iştahı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)