E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse satanlar pişman mı olacak?---

Hisse satanlar pişman mı olacak?

Hisse satanlar pişman mı olacak?
29 Ocak 2016 - 10:53 borsagundem.com

Charles Schwab'ın baş yatırım stratejisti Liz Ann Sonders, hisse senedi satanların pişman olacağını düşünüyor

Boğa piyasasına inananlar hala var. 2.5 trilyon dolar değerinde yatırımları yöneten Charles Schwab'ın baş yatırım stratejisti Liz Ann Sonders, hisse senedi satanların pişman olacağını düşünüyor. 

Yıla sert bir giriş yapan piyasalar ve ABD'den gelen ekonomik verilerin daha zayıf seyretmesiyle, piyasaları takip eden katılımcılar hisse senetlerinde kayıpların devam edebileceği ve hatta ABD'de resesyonun ortaya çıkabileceği korkusuna kapıldı. Ancak Charles Schwab'ın baş yatırım stratejisti Liz Ann Sonders böyle düşünmüyor. Sonders, herkesten daha cesur bir açıklama yaptı. Sonders, ABD'de boğa piyasasının süreceğine inandığını ve resesyonun yakın bir zamanda ortaya çıkacak bir durum olmadığına olan güvenini açıkladı.

Sonders, bu yıl şimdiye kadar yaşanan kargaşanın muhtemelen boğa piyasasına verilen bir ara olduğunu söylüyor. Sonders, Çarşamba günü, Florida'da ETF konferansında yaptığı açıklamada, "Bir sonraki resesyon için muhtemelen daha gideceğimiz çok yol var. Bugünkü kargaşanın 2008'in tekrarı olduğunu düşünmüyoruz." dedi. Sonders'in iddialarına rağbet etmemek için bir çok neden var.

Perşembe günü ABD hisse senetleri yukarıda açıldıktan sonra aşağı yöneldi ve gün ortasında tekrar yukarı yöneldi. S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri'nin her ikisi de bu yıl, düşük petrol fiyatları ve ABD ekonomisiyle ilgili korkular gibi yatırımcı güvenini flulaştıran bir çok faktöre bağlı olarak yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti. 

ETF konferansındaki diğer katılımcılar iyimser olmakta zorlanıyordu. Marc Faber, piyasalar resesyon gerçeğinin belirmesine göre düzeltme yaparken hisse senetlerinin daha da düşebileceğini söyledi. Morgan Creek Capital Management'tan Mark Yusko, ya ABD ya da Avrupa'nın bu yıl resesyona düşebileceğini söyledi. Vanguard Group CEO'su Bill McNabb, yatırımcıların önümüzdeki 10 yılda hisse senetleri ve tahvillere dağıtılmış bir portföy yatırımından yüzde 5 ila 7'den daha fazla getiri beklememesi gerektiğini söyledi.

ETF konferansına katılan yatırımcılar görüşlerini açıklarken ne kadar emindi? Hem Faber hem de Dennis Gartman, hisse senetleri ve petrolde gerçekten bir rallinin ne zaman olabileceği yönündeki inançlarını "bizim ömrümüzde değil" diyerek açıkladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)