E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazlı hareketler ön plana çıktı---

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı
28 Ekim 2021 - 08:36 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 26.896 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 210 kişi olarak açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir heyet dün Ankara’da Türk yetkililerle Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması kaynaklı konuları görüştü.

Temsilciler Meclisi’nin vergi hazırlamaktan sorumlu komisyonu, milyarderlerin varlıklarına vergi konulması teklifinin Başkan Biden’ın sosyal harcamalar planının bir parçası olmadığını kaydetti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin kasım ayının sonuna kadar başlayacağını belirtti.

Japonya Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi.

Brezilya Merkez Bankası, 150 baz puan ile yaklaşık 20 yılın en büyük faiz artışını gerçekleştirdi.

Kanada Merkez Bankası, tahvil alım teşvik programını durdurarak parasal genişlemeyi sonlandıracağını duyurdu.

WSJ’de yer alan habere göre SEC, kaldıraçlı Bitcoin fonuna onay vermeyecek.

Ne Olacak?

Yurtiçinde piyasalar Cumhuriyet Bayramı arifesi nedeniyle yarım gün işlem görecek.

Yılın son Enflasyon Raporu bugün açıklanacak.

Euro Bölgesi’nde Faiz Kararı, Almanya’da TÜFE, ABD’de ise büyüme ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

OPEC+ Toplantısı 4 Kasım’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD’de bilançolar güçlü gelmeye devam ediyor. Güçlü bilançolar ile risk iştahı yükseliyor. Çin piyasaları ise geçtiğimiz günü satıcılı tamamlarken bugün ise yön arayışı sürdü. Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, sanayi karlılıkları Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre%16,3 yükselse de, Asya piyasaları gayrimenkul ve enerji krizi ile dün geriledi. Ayrıca ABD ile Çin arasındaki gerilim yeniden alevlendi. ABD Federal İletişim Komisyonu, Çin’deki üç büyük telekomünikasyon şirketinden biri olan China Telecom’un biriminin ABD’de faaliyet iznini iptal etti. 2 büyük ekonomisi olan ülke arasında birlikte tansiyon tekrar arttı.

BİST100 endeksi tarafında ise hafif alıcılı seyir hakimdi. 3. çeyrek bilançolarının endeksi desteklediği ve hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığını gördük. Dolar / TL tarafında ise geri çekilme sürdü. Dolar endeksinin ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin hafif geri çekilmesi gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazandı.

Yurtiçinde piyasalar bugün Cumhuriyet Bayramı arifesi nedeniyle yarım gün işlem görecek. TCMB Başkanı Kavcıoğlu 10:00’da yılın son Enflasyon Raporu sunumunu gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a yaptığı çalışma ziyaretinin dönüşünde ABD-Türkiye ilişkilerine ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan açıklamalarında ABD Başkanı Joe Biden ile büyük ihtimalle Roma'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesinde değil, Glasgow'da yapılacak COP26 iklim zirvesinde görüşmelerinin olacağını söyledi. Görüşmedeki en önemli konunun F-35 konusu olacağı aktarıldı .

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.645 - 1.667 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.662 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 75.337 artarak 573.354 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.632 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.685’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.645 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.675 ve 1,685 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.655 ve 1.645 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)