E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHindistan Türkiye’ye savunma ürünleri ihracatını kesti---

Hindistan Türkiye’ye savunma ürünleri ihracatını kesti

Hindistan Türkiye’ye savunma ürünleri ihracatını kesti
23 Ekim 2019 - 12:40 borsagundem.com

Hindistan’ın, Pakistan’la askeri işbirliğini artırdığı gerekçesiyle Türkiye’ye patlayıcı madde ve fünyeler dahil olmak üzere çift kullanımlı savunma ürünleri ve malların ihracatını durdurduğu belirtildi

Economy Times gazetesinin kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hindistan’da Türkiye’ye patlayıcı madde ve fünyeler dahil olmak üzere çift amaçlı savunma ürünleri ve malların ihracatına yönelik izinler artık verilmiyor ve yakın zamanda da bu izinlerin verilmesi düşük ihtimal. 

Durumun nedeni olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keşmir’e yönelik açıklamaları ve Ankara’nın İslamabat’a yönelik silah sevkiyatındaki artış gösterildi.

Hindistan’dan Türkiye’ye yapılan savunma ürünlerinin ihracat hacmi küçük, ancak inşaat ve madencilik faaliyetlerinde kullanılan ateşleme fitili ve patlayıcı maddeler gibi çift amaçlı malların, ikili ticari ilişkilerde önemli bir yeri var.

Diğer yandan Hindistan’ın ‘Türkiye’nin Suriye’deki Kürt güçlerine yönelik harekatından da endişe duyduğunu’ belirttiği aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek23 Ekim 2019 13:18

    Pakistanın arkasında Çin var. Çin ve Pakistan bizim için daha önemli. Hindistanla sorun yaşayacağımız kesin. Bir başka Müslüman katili ülkede bu Hindistan.