E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan Merkez Bankası faiz artırdı---

Hindistan Merkez Bankası faiz artırdı

Hindistan Merkez Bankası faiz artırdı
08 Haziran 2022 - 10:50 borsagundem.com

Hindistan Merkez Bankası, ülkedeki yüksek enflasyonla mücadele için politika faizini 50 baz puan yükselterek yüzde 4,9'a çıkardı


Merkez Bankaları yüksek enflasyonla mücadele amacıyla gerçekleştirdikleri faiz artışlarını sürdürüyor.

Son olarak Hindistan Merkez Bankası da yüksek enflasyonla mücadele için politika faizini art arda ikinci ayda yükseltti.
Merkez bankası politika faizi olan repo faiz oranını 50 baz puan artırarak yüzde 4,90 seviyesine çıkardı. Reuters anketine katılan analistler politika faizinin 25 ila 75 baz puan artırılmasını öngörüyorlardı.

Hindistan’ta yedi aydır yükselen manşet enflasyon mayısta yüzde 7,79’a yükselerek 2014 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Ülkede enflasyonun dört aydır merkez bankasının hedef seviyesi olan yüzde 2-6 aralığının üstünde gelmesi nedeniyle geçtiğimiz ay sürpriz bir faiz artışı kararı gelmişti. Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das artan fiyatları dizginlemenin büyümeyi desteklemekten daha önemli bir öncelik olduğunun altını çizdi.

Hindistan Rusya'dan petrol alımını artıracak

 

Hindistan'dan şeker ihracatına kota

 

Hindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik08 Haziran 2022 11:36

    1,5 milyar insanın yaşadığı Hindistan %7 enflasyonla %7 büyümeyi sağlıyor. Türkiye ekonomisini yönetenler enflasyonu büyümekle açıklamaya çalışıyorlar da, sonuç olarak bu yıl Türkiye ekonomisi Hindistan kadar büyüyemeyecek ve yüksek enflasyonla Türk halkı yoksullaşacak.