E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarHindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında---

Hindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında

Hindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında
18 Mayıs 2022 - 09:53 borsagundem.com

Kripto paralara yönelik önemli vergiler getiren ve Çin benzeri yasakları hayata geçiren Hindistan ekonomi yönetimi şimdi de yabancı ülkelerde yapılan işlemlere vergi getirmeye hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Komşusu Çin gibi kendi dijital parasının deneme çalışmalarına başlayan ve diğer kripto paralara yönelik ağır yaptırım kararları alan Hindistan, yen bir vergi için hazırlık yapıyor. Ülkedeki borsalarda yapılan işlemlerden sağlana karlardan yüzde 30 oranında vergi kesintisi yapma kararı alan Hindistan ekonomi yönetimi şimdi benzer bir uygulamayı yurtdışı borsalarda yapılan işlemler için hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hindistan da Çin gibi ülkede kripto paralara olan talebi minimum seviyeye çekmek için mücadele veriyor. Business Today TV'ye konuşan bir kaynak, “ Bir kripto borsası Hindistan merkezliyse ve GST uygulamasından etkilenmiyorsa, Hindistan merkezli alıcı GST'yi ters ücret temelinde ödemekle yükümlü olacaktır” dedi .

Bildirildiğine göre, bu ters ücretin yüzdesi, kripto işlemlerinden kazanılan komisyonlara göre %18 olabilir. Aynı kaynak şunları söyledi: “Sanal dijital varlıkların yasallığı, mal tedariki veya hizmet tedariki olarak ele alınacak faaliyetlerden veya işlemlerden bahseden 2017 Merkezi Mal ve Hizmetler Yasası'nın 2. programı kapsamında değerlendirilebilir.”

Hindistan, mal ve hizmet vergisini (GST) kripto para birimlerini içerecek şekilde değiştirmeyi teklif ediyor. Kararın muhtemelen bu ay bir sonraki GST konseyinde verilmesi beklenirken, yatırımcılar 1 Nisan'ın başından bu yana kripto kazançları için zaten %30 vergi ödüyorlar.

Bu arada, Hindistan Merkez Bankası (RBI) yetkilileri geçtiğimiz günlerde Parlamento Finans Daimi Komitesine kripto para biriminin “dolarizasyona” yol açabileceğini söyledi. RBI'nin kripto sektörü üzerindeki sert duruşu, yatırımcılar için yasal endişeleri artırmaya devam ediyor.

Bitcoin fiyatları psikolojik sınırda

 

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin alıyor

 

Cunliffe: Yatırımcı kripto parada riskleri tam anlamıyor

 

Kripto para piyasasında sıkıntılar sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)