E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHer şey Türkiye ve 7 Mart'a bağlı---

Her şey Türkiye ve 7 Mart'a bağlı

Her şey Türkiye ve 7 Mart'a bağlı
27 Şubat 2016 - 12:58 borsagundem.com

AB Göçten Sorumlu Komiser Avramopulos, 7 Mart’ta Türkiye ile yapılacak mülteci zirvesinde ilerleme sağlanamazsa durumun felaket olacağını söyledi.

Reuters haber ajansı AB içişleri bakanları toplantısında konuşan Dimitris Avramopulos’un açıklamasına yer verdi. Avramopulos, “Önümüzdeki 10 gün  gerçek ve net sonuçlar görmeliyiz. Aksi halde göçmen sisteminin tamamen çökmesi riski söz konusu” dedi.  

Mart ayında Türkiye ile yapılacak mülteci zirvesinde ilerleme sağlanamazsa durumun felaket olacağını söyleyen Avramopulos, “7 Mart’ta eğer bir uzlaşma olmazsa bir felakete sürükleneceğiz. 7 Mart tarihi her konuda kararın verildiği gün olacak” dedi.

Avramopulos, “Birleşik Avrupa olarak varlığımızı sürdürmek istiyorsak, herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerekiyor” ifadesini kullandı.

AB üyeleri Yunanistan ve İtalya’daki 160 bin sığınmacının diğer AB ülkelerine dağıtılması konusunda uzlaşmaya varmıştı.  Ancak sığınmacıların dağıtımı konusunda ilerleme kaydedilemedi.

Türkiye’de 7 Mart'ta yapılacak zirvenin kritik rolü bu noktada devreye giriyor. AB, Türkiye’den Suriyeli mülteciler için 3 milyar Euro yardım karşılığında, mülteci geçişinin kontrol altına alınmasını istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)