E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHelikopter neden o rotayı izledi?---

Helikopter neden o rotayı izledi?

Helikopter neden o rotayı izledi?
10 Mart 2017 - 12:57 borsagundem.com

Beylikdüzü'nde TÜYAP'taki kuleye çarparak düşen Eczacıbaşı'na ait helikopterin haritada kule olmasına rağmen niçin o rotayı izlediği bilinmiyor.

İstanbul'da helikopter felaketi yaşandı. Beylikdüzü'nde 257 metre yüksekliğindeki kuleyi göremeyen pilot kaza yaptı ve helikopterde bulunan 7 kişiden 5'i hayatını kaybetti.

Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra uçakların rotasına girmemek için Beylikdüzü bölgesine ilerleyen helikopterin pilotu, haritada kulenin belirtilmesine rağmen kaza yaptığı ortaya çıktı. 

Helikopter Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük'teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacaktı. Uçuş haritalarında Beylikdüzü'ndeki kule 257 metre yüksekliği ile ‘mania' olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor.

Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor. Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak çarpmanın ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki paller veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor.

Eczacıbaşı Grubu'ndan Salim Özen helikopter kazasında vefat etti

 

E-5'te helikopter kazası nedeniyle trafik kesildi

 

İstanbul'daki helikopter kazasından ilk görüntüler

 

Beylikdüzü'nde helikopter düştü: 5 ölü var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)