E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHedef Girişim halka arza hazırlanan şirkete ortak oldu---

Hedef Girişim halka arza hazırlanan şirkete ortak oldu

Hedef Girişim halka arza hazırlanan şirkete ortak oldu
14 Ocak 2021 - 18:51 borsagundem.com

Hedef Girişim, Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine ait olan QUA Granite'e ortak olma kararı aldı. QUA Granite, halka arz için SPK'ya başvurmuştu...

BORSAGUNDEM.COM

Halka açık Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (#HDFGS), geçtiğimiz günlerde halka arz sürecini başlatan ve Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine ait olan QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret'e ortak olmak için girişim sözleşmesi imzaladı.

Anlaşmayla ilgili detayların yer aldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Hedef Girişim ve Hedef Portföy Yönetimi Değer Girişim Sermayesi Fonu üzerinden, QUA Granite'in 105 milyon TL sermayesi içerisinde yüzde 4,76'sına tekabül eden 5 milyon paya karşılık 76 milyon 200 bin lira yatırım yapılacak.

Açıklamada, satın alma ile ilgili hazırlanan fiyat tespit raporuna göre fiyata yüzde 16 oranında iskonto uygulandığı ifade edilirken, söz konusu yatırımın 1 milyon 800 bin paya karşılık 27 milyon 432 bin TL'lik kısmının Hedef Girişim Sermayesi tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Halka arz öncesinde ortak aldı

Halka arza hazırlanan QUA Granite, söz konusu başvuruya ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararını bekliyor. 

Türkiye'nin teknik granit üretimi yapan en büyük tesisi

QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret, 2015 yılında Aydın OSB'de 232.930 m2'lik alanda 70.000 m2 kapalı alanda kuruldu. Şirketin faaliyet konusunun yurt içinde ve yurt dışında yer ve duvar seramiği, yer ve duvar karosu, vitrifiye ürünleri ve granit üretmek olduğu belirtiliyor. Şirket, seramik, vitrifiye, granit ve karo hammaddeleri ile yapıştırıcıları üretimi, alım satımı, ithalat ve ihracatı yapıyor.

QUA Granite'in toplam üretim kapasitesi 11 milyon m²'ye ulaşmış olup, Türkiye'nin sadece teknik granit üretimi yapan en büyük tesis olma özelliği bulunuyor.

Borsa İstanbul'dan 4 hisse ve 5 yatırımcıya önleyici tedbir

SPK'dan bir halka arza onay

Borsa rekor sonrası, satışlarla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,14
En Yüksek: 2,14
En Düşük: 2,06
Değişim 3,38 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,41
İşlem Hacmi 66.472.566
Toplam Adet: 31.474.399
Ağırlıklı Ort.: 2,09
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)