E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı---

HDP'li Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı

HDP'li Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı
13 Aralık 2016 - 19:24 borsagundem.com

KCK ana davasında yargılanan ve mahkemeye zorla getirilme kararı bulunan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca'nın tutuklanmasına kararı verildi

Ankarada gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin yakalama kararının ardından Ankarada gözaltına alınan Demirel, getirildiği Diyarbakırda emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Demirel beraatini istedi.

Savcı ise hazırladığı mütalaasında Demirelin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirelin tutuklanmasına karar verdi.

İDDİANAME
Demirel hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis isteniyor.

KONCA DA TUTUKLANDI

Batman 1. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklandı.

Konca, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına savcılık itirazda bulundu.

İtirazın ardından yeniden hakkında gözaltı kararı verilen Konca, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in yargılandığı duruşmayı izlemek üzere geldiği Diyarbakır Adliyesinde gözaltına alındı.

Konca'nın, burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tekrar savunması alındı.

Nöbetçi üst mahkeme olan Batman 2. Sulh Ceza Hakimliği, Konca'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)