E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'den şok Ermeni teklifi---

HDP'den şok Ermeni teklifi

HDP'den şok Ermeni teklifi
26 Kasım 2014 - 19:22 borsagundem.com

HDP'li milletvekili Sebahat Tuncel Ermeni soykırımı iddiasıyla Meclis'e çok tartışılacak bir teklif sundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, çok tartışılacak teklifinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te Ermeni soykırımı için özür dilesin” dedi.

HDP'li Sebahat Tuncel, kanunun gerekçesinde şöyle dedi:

“Türkiye’de toplumsal barışın sağlanmasının ve devlet ile toplumun yeni bir toplumsal sözleşme ile bir gelecek tahayyülü sunmasının önünde, son zamanlarda gündeme 38 Dersim katliamı yanı sıra yaşanmış pek çok insanlığa karşı işlenen suç bulunmaktadır. Dersim dışında Maraş, Sivas, Çorum Katliamları, Ermenilerin soykırıma uğratılması, 12 Eylül askeri darbesi ile tüm muhalif kesimlere yönelik devlet teröründen kaynaklı işlenen insanlık suçları gibi pek çok yaşanmış olay bulunmaktadır.”

"OLAYIN YAŞANDIĞI YERDE DE ÖZÜR METNİ OKUNSUN"
Kanun teklifine göre devlet adına Cumhurbaşkanı, TBMM’de resmi olarak özür dileyecek. Ertesi gün Cumhurbaşkanı olayın yaşandığı yerde de özür metnini okuyacak.

DEVLETİN ELİNDEKİ TÜM ARŞİVLER AÇILACAK
Özür dileme resmi olarak yapıldıktan sonra en fazla 1 yıl içerisinde, konuya özgü TBMM’de yasa ile Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurularak, devletin elindeki tüm arşivler açılacak.

"ULUSAL YAS"
Teklif maddi ve manevi tazminat verilmesini ve yasal düzenlemeler yapılmasını da öngörüyor. Teklifte ayrıca olayın yaşandığı günün “Ulusal Yas” olarak ilan edilmesi de isteniyor.

"DEVLET TERÖRÜNDEN KAYNAKLI İŞLENEN İNSANLIK SUÇU"
Teklifin gerekçesi incelendiğinde 1937-38 Dersim, Maraş, Sivas, Çorum katliamları, 12 Eylül askeri darbesi “devlet teröründen kaynaklı işlenen insanlık suçu” olarak değerlendirildi.

TEKLİF YASALAŞIRSA RESMEN 'ERMENİ SOYKIRIMI' TANINMIŞ OLACAK
Teklifin yasalaşması durumunda Türkiye resmen “Ermeni soykırımı”nı da kabul etmiş olacak. Soykırımın başladığı gün olan 24 Nisan, “ulusal yas günü” olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ermenı soyu27 Kasım 2014 03:05

    la bu mal ne içmiş de konusuyor...pkk nın ermenı olduğunu bilmeyen yokdu...artık yavas yavas gun yuzune çıkmaya başladı.. evet ozur dileriz.sızı 600 sene osmanlı topraklarında yasatıp asımile etmediğimiz için.dilinizi dininizi soyunuzu değiştirmediğimiz için...

  • nefer27 Kasım 2014 02:26

    memleket nerden nereye geldi bize müstahak türklerden kim özür dileyecek onca katledilen türke ne olacak yazık yazık yazıklar olsun

  • avcı26 Kasım 2014 23:58

    ermeniler eski yerlerine kavuşursa sen nerde oturacaksın

  • memo26 Kasım 2014 22:23

    kürt kardeşlerim görün sizi temsil edenler aslında ermeni

  • vatandaş26 Kasım 2014 21:48

    Ayıp be ayıp hiç değilse gündüz vakti ayık gezer insan....

  • kenan26 Kasım 2014 20:35

    bugün pkk diye söylenen terör örgütü ve onun uzantısı, siyasi partilerdeki millet vekillerinin çoğu ermeni zaten.. eskiden asala vardı, simdi bu örgüt yerini pkk ya isim değiştirerek ülke topraklarına sızmıştır, hdp nin tamamına yakını ermenidir, kürtlerle hiç alakası yoktur, çoğu kürtçe bile bilmiyor aynı aponun bilmediği gibi

  • exper26 Kasım 2014 19:53

    haklılar,destekliyorum

  • Berkoz26 Kasım 2014 19:42

    La nereden alıyonuz bu aklı sizin kafa bazmaz bu kadarına.Barış sürecinde gündemi sulandıracak illa bir şey buluyosunuzda ermenilerden ne çıkarınız var açıklayın