E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na yalanlama---

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na yalanlama
07 Şubat 2021 - 22:28 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun dün Hazine'nin aldığı kredilerin faiz oranları ilgili yaptığı açıklamaya yalanlama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borçlanma maaliyetlerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu dün, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ödediği faizin yarısı kadar faiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma yapabiliyor." açıklamasında bulunmuştu.

O iddianın gerçek olmadığı belirtilen Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun devletin hazinesini karalamak için kullandığı argümanların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurgulamak istiyoruz" denildi.

Açıklamada, "Herhangi bir belediyemizin, uluslararası tahvil piyasalarında hazinemizden daha düşük maliyetle borçlanması söz konusu değildir" ifadesi de yer aldı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Buca Metrosu’yla ilgili kredinin Hazine’ye göre daha düşük faizle alındığını Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni düşünün ve bunun hazinesini düşünün, hazineyi yöneten bakanlığı düşünün. Bunlar uluslararası piyasalara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti borç alırken doğal olarak faiz ödüyor. En son aldıkları borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon euroluk borçlanmayı yüzde 3 faizle yaptı. Olağanüstü bir rakam. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma yapabiliyor. Bu ne demektir? Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda, uluslararası finans kuruluşlarının gözünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu bizim için gurur vesilesidir.”

AK Partili milletvekili trafik kazası geçirdi

 

Normalleşme için tarih verildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.