E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanlığı: Hukuki süreç başlatıldı---

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Hukuki süreç başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Hukuki süreç başlatıldı
12 Kasım 2019 - 18:09 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Berat Albayrak'ın açıklamalarıyla ilgili basında yer alan bazı haberler hakkında hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Berat Albayrak'ı hedef alanlara karşı hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. Bakanlık yaptığı açıklamada "Ekonomide her pozitif gelişmeden, dengelenme sürecinin başarılarını ortaya koyan her verinin ardından aynı mahfillerin, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın şahsını hedef alan girişimlerine şahit oluyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Geçtiğimiz perşembe günü, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın, Ordu İş Dünyası Buluşması programında gerçekleştirdikleri konuşmanın içeriği bazı internet sitelerince çarpıtılarak, 'Berat Albayrak 'Ekonomi kötü' diyen ekonomistlere terörist benzetmesinde bulundu' başlığı ile haberleştirilmiştir.

Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bu haberlerde, Sayın Bakanımızın konuşmasında ağzından dahi çıkmayan 'Terörist' ifadesi kasıtlı olarak kullanılmış, Sayın Bakanımıza karşı kamuoyunun tepkisi, hatta kin ve nefreti amaçlanmıştır. Sayın Bakanımız, 'İsminin başında ekonomist, profesör ve benzeri yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, hangi tabloları çizerek milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok. Türkiye teröre yönelik operasyon yapıyor, birileri ne diyor 'Türkiye sivilleri öldürüyor' diyor.

"SÖYLENMEYEN İFADELER ÜZERİNDEN YAPILAN HABERLER GAZETECİLİK DEĞİLDİR"

İftira, operasyon, korkutma, Türkiye'yi uluslararası alanda baskılama. Bunları görüyoruz' ifadelerini kullanarak, ekonomimiz aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlar ile terör operasyonları esnasında algı oluşturmaya çalışanların birbirinden farksız olduğunu vurgulamıştır. Konuşma bu kadar açık, net ve tüm kanallarda erişilebilirken, söylenmeyen ifadeler üzerinden yapılan haberler gazetecilik değildir.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI"

Üzüntüyle görülmüştür ki, yalan haberlerin arkasına siyasiler de takılmış, konuşmayı dinlemeden, deşifreyi dahi görme ihtiyacı hissetmeden bu yalan ve iftira kumpanyasının içerisinde yer almışlardır. Ekonomide her pozitif gelişmeden, dengelenme sürecinin başarılarını ortaya koyan her verinin ardından aynı mahfillerin, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın şahsını hedef alan girişimlerine şahit oluyoruz. Samsun'da Sayın Bakanımız tarafından açıklanan 'Dar gelirli vatandaşlarımız için konut müjdesi' sonrası devreye alınan bu iftira haberler de aynı zihniyetin ürünüdür. Doğrudan yalan ve iftiralarla Sayın Bakanımızı hedef alan bu haberleri yapanlara ve aynı şekilde bu yalan ve iftiraları gündemde tutan kişilere karşı gerekli tüm hukuki süreçler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.13 Kasım 2019 12:17

    DİYELİM Kİ SADECE BAZI BAKANLIKLARDAKİ MEMURLAR İLE O BAKANLIK EMEKLİLERİNİN 2200 OLAN EK GÖSTERGELERİ 3600 E YÜKSELTİLDİ BU DEĞİŞİKLİK SADECE O KİŞİLERİN ALIM GÜÇLERİNİ/EKONOMİLERİNİ YÜKSELTMEZ Mİ? YANİ HERKESE FAYDALI OLMAZ- HERKESİN EK GÖSTERGESİ BİR MİKTAR YÜKSELTİLİR İSE HERKESİM ALIM GÜCÜ YÜKSELECEĞİNDEN HERKESE FAYDASI OLUR

  • hukuk13 Kasım 2019 01:59

    Hangi hukuk? Nerenin hukuku? )))

  • ...13 Kasım 2019 01:58

    Biri diyecek.. faiz sonuç değildir.. faiz nedendir dicek... ekonomist dicekk yooo ömrüm ekonomi kitabı yazmak ve okumakla geçti bu yanlış diyecek... ertesi gün hakkında işlem başlayacakkk ekonomist sinama vatan hainisin diye.. yaa deget... şeymi geçiyornuz adamla... maytap..

  • ahaha13 Kasım 2019 01:55

    Ya koskoca muhalefet liderini yumrukla saldıranlar var.... haklarında işlem dahi başlamadı. mahkeme.. şimdi Albayrak'a yok efendim yanlışsınız diyen vatan düşmanı mı olacak... oldu olacak.. Reis soyundan gelenlere laf eden, hapis yatacak deyinde tam olsun, krallık kurulsun  ))) ya adam ekonomist işi o.. sen 5 kuruşsuzken adam ekonomi okumuş durmuş.. şimdi sen yönetiyorsun bakansın diye. seni eşeltirecemik mi.. ömrümde duyduğum en saçma, mantık dışı olay... sen çıkacaksın tıraş yapacaksın... adam ekonomi mesleğini icra edecek.. Vatan haini olacak.. Deli saçması. mantık dışı. akıl yoksunu durumdur bu.

  • Namussuzlarınpartisioldunuz13 Kasım 2019 08:33

    Koskoca parti.

  • Ekonomiyi bilen konuşsun12 Kasım 2019 23:16

    Amerika faiz artışına ve inisine bağlıyız ekonomiyi onlar belirliyor Berat Albayrak değil şu an Amerika faiz indiriyor en çok bize yarıyor Amerika faiz artışına geçsin de göreyim bakalım Berat Albayrak ne yapar hiçbir şey

  • belirsizlik12 Kasım 2019 23:02

    damat hakkında yorum yapmama hakkımı kullanıyorum.

  • bahaneci12 Kasım 2019 22:49

    it urur Kervan yurur,

  • pazarci12 Kasım 2019 22:48

    beyni yakanmislar penceresinden bakanlar icin ne yapsaniz hep ayni negatif hikaye ,cunku beyinleri kurulmus tik tok goguk saati gibi hep ayni ses

  • ahmet12 Kasım 2019 22:31

    salakca elestirenler sormak lazım.acaba neyi kotu yonetti.ufacık bakkanda bile donusum birgunde olmazken devlet ekonomisi hemen degisecek.biraz realist olun.enerji politikasındaki yasanan degisim bunun sayesinde.simdi aynısı ekonomide oluyor.ama farkı ilerde gorulecektir.tabi goren gozler icindir.

  • 202313 Kasım 2019 01:56

    Seni de sizin gibileri de göndereceğiz.. hiç çeneni yorma... uslu uslu otur oturdun yerde... Fakirlik sardı 4 bir yanını bu milletin. ABD emrinden çıkmayan bir ekonomi var. 200 + 200 .. 400 milyar usd toplam ülke borcu.. Ne konuşuyorsun hala... 

  • 44sahap12 Kasım 2019 21:42

    Tamam eleştiri yapalım ama şunu da söylemek lazım: Berat Albayrak en kötü zamanda geldi ve alınan önlemler ile en kötüden daha iyi yerlere geldik. Bence Berat o kadar da kötü değil.

  • Misafir 12 Kasım 2019 21:07

    $ 5tl ye düşerse bakanı vatan haini ilan eder ler kriz cıksın da dolarımız yükselsin diye uğraşmak yerine adamı taktir edin çok olan bir şey çıkmaz bankalarda 200milyar $birikti

  • Dengelenemeyen Dengesiz...12 Kasım 2019 20:36

    Komedi desen, komedi değil..

  • Furkan efe12 Kasım 2019 20:08

    Arkadaşlar ama haklı galip damat bey. Çünkü adam ne zaman bi açıklama yapsa sanki birileri düğmeye basıyor , dolar fırlıyor borsa çakılıyor. Var bence de bunda bir puştluk. Bakanı sevmeyebikirsiniz ama hakkında vermek lazım . Bakın faiz düşerse doları kimse tutamaz diyenleri gördüm ne oldu.

  • hukuk. yayınla editör12 Kasım 2019 19:24

    bugun muhabbet oldu. bi arkadaş izmirli. ist de hastanede güvenlik tartaklanmış.. olay yerinde haksızlığa karşı gelmiş. benide şahit yazın demiş... neyse... yazı geliyor ist ye mahkemeye gel... gidiyor ifade veriyor... sonra bir kaç hafta.. ifadeye gel mektup.. hadi görevdir gideyim diyor.... sonra bir kaç ay hoop ifadeye geliniz... bizimki kızıyor. gidiyor... sonra hoop bulundugun şehirde ifadeye geliniz... bizimki gidiyor... hoop mahkeme kişiler değişti bi daha ifadeye... D ... altı üstü şahit yahu.. en sonunda bizimki ne gördüm.. ne duydum. ne karıştım..bilgim yok diyor... yahi hukuk deyince.. sonucu belli şimdidenn Allh iyilerin ve gerçek vatanperverlerin daim yanınd aolsun. ülke sahipsiz deil. sahibi millet biziz... bir avuç karşısında yada 7 düvel karşısında bayrak altındayız.. başka ülkemiz yok. 1 tane memleketimiz.

  • mahkeme12 Kasım 2019 19:14

    böyle her şeye mahkeme dersek hiç muhalefet kalmayacak bu gidişle ulkede.

  • Milliyetçi 12 Kasım 2019 18:43

    Size itimadım kalmadı bütçe komisyonunda Geçen seneki yumurta fiyatlarını baz alıp bütçe Yapan bir bakan düşünemiyorum neden dogal gaz fiyatları dan baz alınmıyor veya üzerinden fiyat geçen baska ürünler diyelim birde gülüp dalga geçiyor derhal özür dilesin olur şey degil

  • Hasan12 Kasım 2019 18:35

    Konuşmak yazmak yasak ceza gelebilir.yağcılık serbest Padişah ım çok yaşa..

  • Orhan Gazi12 Kasım 2019 18:20

    Damat iyi diyorsa iyidir , padişahım çok yaşa !!!!