E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHazine, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edecek---

Hazine, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edecek

Hazine, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edecek
09 Haziran 2022 - 22:52 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini, talep toplama işleminin 15 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemleri 15 Haziran tarihinden gerçekleştirilecek.

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan bu enstrüman ülke genelinde duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek.

Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığın sitesinde yayınlanacak ve duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecek.

İhraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacak.

Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek.

Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecek.

Akşam saatlerinde açıklanacağı belirtilmişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından paylaşılan duyuruda, “Başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yakın bir süre önce kısa vadeli çıkarlarının peşinde koşanların oluşturduğu tedirginlik ortamı sonrasında, 20 Aralık 2021’de spekülasyonla şişirilmiş Döviz kurunun bir günde ne kadar düştüğünü tüm dünyanın tecrübe etmiş durumda olduğunu belirterek, bu bağlamda tüm vatandaşların bu tecrübeyi unutmayarak bazı kesimlerin manipülatif çıkarlarını gerçekleştirmelerine imkan vermeden sağduyulu olmasında büyük fayda bulunduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer aldığı, serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alarak güçlü temeller üzerinde yükselmeye devam ettiği vurgulandı.

BDDK'dan bireysel kredilere fren!

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan enflasyon ve döviz kuru açıklaması

 

Hazine haberi sonrası döviz düşüşe geçti

 

Mayıs verileri açıklandı: İşte yabancıların BİST'teki tüm işlemleri

 

SPK üç şirketin bedelsiz başvurusuna onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )10 Haziran 2022 11:13

    Sat evi 2 milyona koy tl korumalı hesaba 3 aylık yüzde 37 olsa miss miss :D okumaya üretmeye  alınt eri dökmeye gerek yok  : )) küçük bir ilçeye yada köye taşınır, prefabrik ev yaptırır bir arsaya konarsın... hayatını yaşa  :D  Ama bence karavan türü bir araç modifiye edersen , daha iyi olur ... bir dahamı geleeksin dünyaya... Bir arkadaş anlatmıştı... mail mülk herşey + yoğun hayat temposu gece gündüz iş ... yaa narkozu alırken anladım. Hayat boş, sevdiklerim, ailem, yaşamak ne demek... oradan bir kalktı, hayatını sıfırdan inşa etti , biz buna ikinci uyanış diyoruz... Herkes bir gün 2. uyanışı yaşayacak :D Sizde yaşayacak öncelikleriniz ve hedefleriniz U dönüşü yapacak... Bir gün.. genelde 30 ve üzerinde başlar kimi 60 da uyanabilir... 

  • Koş Koş10 Haziran 2022 09:03

     Parası olanı daha zengin etmek idealimizdir,,,,,, DEVLETİN KASASI FAKİRE KAPALI ZENGİNE AÇIKTIR.... Yeni sloğan:::::::::::::MİLYONLARDAN AL MİLYONERE VER......  Yeni ekonomik model bu........

  • hım10 Haziran 2022 08:36

    Bu borsayı düşürmez mi

  • Ahmet Özbir10 Haziran 2022 07:46

    Enflasyonla, hayat pahalılığı ile dolardaki artış ile mücadele deyip, dış minnaklar ekonomimizi minnakliyor deyip, yeni ekonomik program açıklayacağız deyip, 15 haziranda tahvil çıkaracağız demek. Bakın bu bir dramdır.

  • emekci10 Haziran 2022 11:54

    10 numara tespit. ekonomiyi yönetmekten ümidi kestiler, memur maaşlarını ödeyebilmek için tahvil çıkarıp borç bulabilmeyi başarı olarak görür oldular

  • Yağız10 Haziran 2022 07:22

    Faizi yükseltmek zorunda kaldılar.

  • Fatih10 Haziran 2022 00:45

    Ne paketi açıklarlarla açıklasınlar. Piyasayı ucuz ev kredini ile TL ye boğmaktan vazgeçmedikçe TL nin ışık hızında değer kaybetmesini engellemenin imkanı yok. Devletin tüm kredileri özellikle ev kredilerini acilen kesmesi lazım.

  • Vatandaş10 Haziran 2022 07:37

    Sürekli betonu ayakta tutmak için paket açıkladılar. Hala yanı kafadasınız. Tarımda dışa bağımlılık azalması lazım

  • HAKUKUKUTİKU10 Haziran 2022 00:17

    MEVSUAT YAPMAYI, ADAM GİBİ GEREKLİ KİŞİLERİ ATAMAYI BECEREMEYİP BİST GİBİ YERLİ SERMAYEYİ KRİPTOLARA , DOVİSE, VADELİ FAİSE YÖNLENDİREN FİKİR KARAR VERİCİLERİ    ŞİMDİ DE BU İCADI MI ÇIKARDI TUHAF...    YAKINDA SERMAYE GETİRENE  SAMANIDNA SEÇİMLERDE VAAD OLARAK DEDİKLERİ 1 EV 1 ARABA ANAHTAR VE GERÇEK EV ARABASI BAĞIŞI YAPARLARSA ŞAŞIRMAMAK LASIM. DİLİN KEMİĞİ VE KASANIN DİBİ YOK VER GİTSİN SALLA GİTSİN  NETİCEDE SORGUDA YOK  CEADA YOK GİDEN GERİDE GELMİYOR.  

  • acacu10 Haziran 2022 00:01

    Süper bono bekliyorduk, süper balon geldi. Yani faiz demeyelim de Ges (Gelire endeksli senet) diyelim. Bir çeşit katılım bankacılığı oyunu. 

  • Sdk09 Haziran 2022 23:26

    Boş işler… ekonominin hiçbir şeyinden anlamıyorlar… son 8 aylık Türkiye ekonomi modeli ülkemizin borcunu tl olarak 2 buçuk katına çıkardı… yazık ne günlere kaldık ülkeye resmen kötülük bunlarınki

  • görevleri zor09 Haziran 2022 23:14

    a paradaki sunuculara her zaman acıyorum. her kararı toz pembe göstermek için yardırıyorlar gariplerim.

  • Mucize Reis : )09 Haziran 2022 23:08

    ben para basıcam, basdığım paralar usd aman olmasın. Faizli para olsun TL de dursun. paralar uyusun  :D eee tl korumalı kur şişti zaten. orada oluşan balon emlakalrı uçurdu mesela fiyatları,  başka yerlere gidip uçurup fiyatları sonrasında balon olup patlarsa ekonomi büyük darbe alır ... TL kalın TL yapın, en iyi getiriyi ben faiz olarak sizlere vericem. Gelin TL hesabında TL tutun, dünyanın en yüksek faizisini garanti faizisini ben vericem. aman euro, usd vb gitip milli paramızın değerini arttırmayın. Zırva ekonomi programımız sürsün :D bu önlemler mantıksız geliyor. global ekonomiye geçer, usd 7 lere çekrbiliriz. yabancı global ekonomi ile gelip sıcak para soksa otomatıkmak düşüş olacak, merkez hatta usd kademli toplayarak, şişen TL korumalı hesaplarıda eritip borsa vb sokabilecek reel piyasada balon olup kademeli çekler senetler vb patlaması engellenebilecektir.. zırvalığa devam

  • Bik09 Haziran 2022 23:05

    2001 ekonomik krizi öncesi de vatandaşa hazine bonoları sattılar.

  • Meraklı trader09 Haziran 2022 23:04

    Yani ne olacak? Dar gelirliye bir fayda var mı?

  • Batırım uzmanı09 Haziran 2022 23:01

    Süper bono mu