E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHavacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti---

Havacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Havacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti
27 Kasım 2017 - 14:56 borsagundem.com

Hindistan'ın Mumbai kentindeki uluslararası havalimanı, bir günde uçuş rekoru kırdı

Hindistan'da Mumbari Uluslararası Havalimanı, cuma günü gerçekleşen 969 uçuşla, bir günde en fazla uçuşa ev sahipliği yaparak dünya rekoru kırdı.

Bloomberg'in haberine göre, havalimanındaki charter ve özel uçuşlarda iniş ve kalkış sayısı, bugüne kadar tek uçak pisti bulunan bir havalimanında gerçekleşen en yüksek seviyeye ulaştı.

Mumbari Uluslararası Havalimanı'nda iki uçak pisti bulunmasına rağmen, hava trafiğindeki düzenlemeler nedeniyle iki pist aynı anda kullanılamıyor.

Dünyanın en büyük üçüncü havacılık pazarı

Hindistan, Çin ve ABD'den sonra dünyanın en büyük havacılık pazarına sahip. Ülkede uçuş fiyatlarındaki düşüşün ve kampanyalı uçuşların havayoluyla seyahate ilgiyi artırdığı belirtiliyor.

Hindistan havayolu şirketleriyle ülke içinde seyahat edenlerin sayısı geçen yıl 100 milyonu bulmuştu. 1,3 milyar nüfusa sahip ülkede halkın yüzde 97'sinin hayatında hiç uçağa binmediği, bu durumun ülkedeki havayolu pazarı açısından büyük bir potansiyele işaret ettiği kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)