E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Rusya'ya yönelik yaptırımlar enerjiyi de içerecek---

AB: Rusya'ya yönelik yaptırımlar enerjiyi de içerecek

AB: Rusya'ya yönelik yaptırımlar enerjiyi de içerecek
19 Şubat 2022 - 13:45 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde uygulayacakları yaptırımların, enerji alanını da kapsadığını söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşma yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Rusya'nın eylemlerine karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Von der Leyen, "AB ve transatlantik ortakları olarak enerji ve ileri teknoloji alanlarını da içeren sağlam bir mali ve ekonomik yaptırımlar paketi hazırlıyoruz. Kremlin saldırırsa Moskova'nın ekonomik çıkarlarına yüksek bedel ve ağır sonuçlar ödetebiliriz. Kremlin'in karanlık bir geçmişten çıkan tehlikeli düşüncesi Rusya'nın müreffeh geleceğine mal olabilir." dedi.

Rusya'dan AB'ye gelen doğal gaza bağımlılığı azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren von der Leyen, Rus enerji şirketi Gazprom'un yüksek enerji fiyatlarına rağmen özellikle sözleşmelerdeki en alt seviyede gaz tedariki yaptığını aktardı.

Von der Leyen, Rusya'nın son 6 aydır en alt seviyeden gaz arzı yaptığını, Avrupa'nın depolarındaki Gazprom gazının son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu ifade etti.

"Bu, bir şirket için garip bir davranış yöntemi." diyen von der Leyen, enerji çeşitliliğini artırmak için başta ABD olmak üzere birçok ülkeyle çalıştıklarını, sıvılaştırılmış doğal gaz tedarikini artırmak için uğraştıklarını söyledi.

Von der Leyen, "Bugün itibarıyla Rusya'nın gaz arzını tamamen kesmesi halinde bile kışı rahat geçirebiliriz. Orta ve uzun vadede yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmada kararlıyız. Bu, Avrupa'nın stratejik enerji bağımsızlığını artıracaktır." diye konuştu.

AB'nin doğalgaza yeşil enerji statüsü vermesine itiraz edildi

 

Avrupa'da enerji desteği paketi adımı

 

AB'den Türkiye'nin onaylamadığı enerji projesine destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ20 Şubat 2022 15:31

    Bunlar abd nin köleleri .abd kıpırda demeden kıpırdayamamazlar.madem o kadar ciddisiniz.savaş başmadan yapınsana.

  • Durum analizi20 Şubat 2022 12:27

    Bana gore Avrupa birligi biran once Rusya'yi masaya bir sekilde oturtup anlaşma sağlanacak ve Rusya askerlerini sınırdan çekecek. Ardindan Ukrayna Lugans ve Donetsk bolgesinde ordu ile girip duzeni tekrar yeniden sağlayacak, ( ayrılıkçılara da seçenek sunacak, Rusya ya gidecek olan gitsin, kalmayi düşünen kalsın, bundan sonra sesini çıkarana ağır ceza uygularım diyecek). Başka türlü geri cekilmez Rusya

  • azmi19 Şubat 2022 21:35

    Abd , Dedeağaç'a heyüla bir depo inşa etti. İsrail ,çıkardığı gazı Mısır üzerinden buraya gönderecek. Buradan da Ab ülkelerine. Rusya'nın enerji ihracının önüne geçilmesi amaçlanıyor

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ19 Şubat 2022 19:16

    Madem ciddisiniz şimdiden o dediklerinizi yapıp rusya yı masaya oturtturun sana.

  • Yorum19 Şubat 2022 17:08

    ABD nin tek derdi Avrupa ın tüm akaryakıt ihtiyacını abd karşılasın

  • Bitik ve Komik Avrupa 19 Şubat 2022 14:18

    Rusya ya enerji ihracatına izin verilmeyecek