E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHam ayçiçeği yağı ithalatında gümrük vergisi artırıldı---

Ham ayçiçeği yağı ithalatında gümrük vergisi artırıldı

Ham ayçiçeği yağı ithalatında gümrük vergisi artırıldı
15 Eylül 2022 - 08:53 borsagundem.com

Ham ayçiçeği yağı ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 10'a yükseltildi.

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ham ayçiçeği yağı ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 10'a yükseltildi.

Buna göre, yağlı tohumlar ile bitkisel yağların dünya fiyatları ve tedarikine ilişkin son dönemde yaşanan bölgesel gelişmeler dikkate alınarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu yağlık ayçiçeği hasadı döneminde yerli üretimin sürdürülebilirliğini ve çiftçinin desteklenmesini temin amacıyla ham ayçiçeği yağında uygulanan gümrük vergisi yüzde 10'a çıkarıldı.

Bazı deniz ürünlerine gümrük vergisi yok

 

Elektrikli otomobile ilave gümrük vergisi getirildi

 

Domuz eti ithalatında gümrük vergisi düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Eylül 2022 09:30

    Yeni hasat ürünler piyasaya girmedi. Ama şunu okumuştum. Zeytinyağ vb hasat beklenti altı olacakmış... sebebi doğal değişimler, kurukalık ve iklimözelliklerindeki değişimmiş. Bu mantık ile bakında yurt dışında zeytin yağ problemleri olması olası. Ülkemizden ihratç  etmesi olası. ülkemizde ham ve markasız satışların frenlenmesi. Ambalajlı ve made in Turkiye damgalı kurumlarımızın ihracı teşvik edilerek,i yurt dışında markaşma ve marketlere Türk malı olarak girmesi sağlanabilir. gemilerle, tankerler le satış frenlenip, ambalajlı ve markalı Türk malı kaliteli yağların direkt sofralara girecek gibi satışı desteklenebilir. tarım kredi kooperatifi vb marmarbirlik ya bi rçok markamız var. bunlar turzm için gelen lerce tanınıp biliniyor. 40 milyon turist gelirde nasıl 1 marka tanıtımı olmaz ? turzm bakanı uyuyomu ? tarım bakanı ? ihracat ithalat ayarlayan bakanlıklar ? sıfır çalışma. tembeller ya