E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHaluk Bayraktar'dan Ali Babacan'ın iddialarına yanıt---

Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'ın iddialarına yanıt

Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'ın iddialarına yanıt
16 Ocak 2023 - 23:36 borsagundem.com

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın iddialarını yanıtladı. "Kardeşiniz damat olduktan sonra mı önünüz açıldı?" sorusuna da yanıt veren Bayraktar, "Bu da atılan iftiraların en büyüklerinden bir tanesi." dedi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Baykar'ı kastederek "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" şeklindeki iddiası gündeme bomba gibi düştü. Babacan'ın sözlerinden sonra Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a canlı yayında "Kardeşiniz damat olduktan sonra mı önünüz açıldı?" sorusu yöneltildi. Bayraktar ise "Bu da atılan iftiraların en büyüklerinden bir tanesi. Selçuk Bayraktar 2016'da damat oldu. 2016 yılında Bayraktar TB2'yi geliştirmiş ve TSK'ya teslim etmiş bir firmayız." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'ı hedef alan sözleri yeni bir tartışma başlattı. Babacan'ın "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" sözlerine Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler sert sözler tepki gösterdi. Her iki isim de Babacan'ın iftira attığını ve haklarını arayacaklarını söyledi.

"KARDEŞİNİZ DAMAT OLDUKTAN SONRA MI ÖNÜNÜZ AÇILDI?"

Tüm yaşananların ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Habertürk canlı yayınında konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bulundukları konuma emekleriyle geldiklerini ve yıllarının Cudi ve Gabar'da geçtiğini söyleyen Bayraktar'a programda "Kardeşiniz damat olduktan sonra mı önünüz açıldı?" sorusu yöneltildi.

"BAYRAKTAR TB2'Yİ 2016'DA TSK'YA TESLİM ETTİK"

Kardeşinin 2016'da damat olduğunu söyleyen Bayraktar, "Bu da atılan iftiraların en büyüklerinden bir tanesi. Selçuk Bayraktar 2016 yılında damat oldu. 2016 yılında Bayraktar TB2'yi geliştirmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmiş bir firmayız." dedi.

"DEVLET BANKALARI DAHİL HİÇ KREDİ KULLANMADIK"

Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: "Bu alanda gece gündüz Ar-Ge yapıyoruz. Baykar, hayatı boyunca tek kuruş kredi kullanmamış bir firma. Devlet bankaları da dahil hiç kredi kullanmadık. Biz Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan da bir kuruş Ar-Ge desteği almadık. Ar-Ge sözleşmesi bile imzalamadık. Biz ürettiklerimizi sattık, oradan elde edilen gelirle de yatırım yaptık.

"BAYKAR'IN VARLIĞI REKABETİ VE MALİYET ETKİNLİĞİNİ GETİRİYOR"

Baykar'dan önce Türkiye İsrail'den Heron'ları alıyordu. Silahlı değillerdi. Bugün Bayraktar TB2'nin 5 katı fiyatı. Gınat'ları 10 katına alıyordu. Baykar'ın varlığı rekabeti ve maliyet etkinliğini getiriyor."

Baykar'dan 1,18 milyar dolarlık ihracat

 

Babacan'dan TCMB'nin faiz kararına tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vd17 Ocak 2023 20:28

    Babacan daha piyasaya cikmadan siyasiyasi hayatini bu soylemiyle bitirdi öldürdü innaminnahin racuhun

  • xs17 Ocak 2023 19:18

    bunu soyleyen birinin bu topraklara ayit olmadiginin isareti yaziklar olsun. bayraktar bu ulkenin iftihari allah ayaklarina taş degdirmesin bu millet bayraktari size yedirmez dokunan elleriniz kirilir

  • Yazık17 Ocak 2023 19:00

    Abd yi kullanan israile çalışan sözde abd vatandaşı lobilerin adamlarıyla ağız birliği yapmış. baykar sayesinde binlerce askerimiz şehit olmaktan kurtuldu. Bumu battı. abd israil'e iha diye yalvarmaktan kurtulmak mı battı , döneminde bu projeleri kimlerin sabote ettiği belli oluyor.

  • Atilla17 Ocak 2023 18:49

    Gerçek yüzünü şimdiden göstermesi iyi olmuş yıllarca çin ve japonyanın tersini yaparak düşük kur yüksek faizle ülkeyi sıcak paracı ithalatçı cenneti yapan zihniyet bu söylemi bir fetöcü, İsrail yada yunan bakan söylese şaşırmazdık, baykar bir ailenin değil milletin şirketidir.

  • vtds17 Ocak 2023 12:59

    eli opulesice amca babacan icin net ozeti soyledi seni davar cobani tutan olmaz diye cok dogru soylemis

  • Ali dal17 Ocak 2023 06:43

    Yıllarca ak partinin dibini olmuşta haberimiz mi yokmuş

  • Günay aktaş17 Ocak 2023 02:24

    Türk ırkından nefret eden,kökü eski Rum köyune dayanan,HDP sevicisi olan Babacan ,bu ülkenenin degerlerinden,elini ve yalan söyleyen zehirli dilini çek bu kadar doğru bir adamdında neden elinde yetki varken konuşmadın.halkın sizi Davutoğlu ile beraber çok sevdiğini düşündünüz çıktınız er meydanına fakat size bakanlık,başbakanlık veren şahsın gücü olmadan bir hiç olduğunuz ortaya çıktı,sakın UNUTMA Senin sevmediğin Yüce Müslüman TÜRK milleti BAYRAKTAR ailesini sana ve senin gibi olanlara yedirmez.