E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHalk Yatırım'ın Arçelik tavsiyesi---

Halk Yatırım'ın Arçelik tavsiyesi

Halk Yatırım'ın Arçelik tavsiyesi
15 Ağustos 2016 - 10:07 borsagundem.com

Halk Yatırım, Arçelik için 'TUT' olan tavsiyesini 'EKLE'ye revize etti

Halk Yatırım, Arçelik hedef fiyatını 20,72TL'den 24,23TL'ye, 'TUT' olan tavsiyesini 'EKLE'ye revize etti.
Halk Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Arçelik: İşletme sermayesi yönetiminde artan etkinlik ve iyileşen kârlılık Türkiye beyaz eşya sektörünün yaklaşık %50 ci varındaki pazar payı ile lideri konumunda bulunan ve tüketici elektroniği alanında da güçlü konumunu sürdüren Arçelik, 2016 yıl ının ilk yarısında ol dukça güçlü sonuçlara imza attı.
Hem yurt içi pazarda devam eden büyüme, hem de Avrupa pazarında etkili olan pazar payı kazanımları yılın ilk yarısında yıll ık bazda %20’lik güçlü ciro büyümesini beraberinde getiri rken, düşük hammadde fiyatlarının operasyonel kârl ıl ığı desteklediği ni ve kâr marjlarında iyileşmeyi sağladığını gördük (2015 yıl ının ilk yarısında %9,5 olan FAVÖK marjı %10,6’ya yükseldi).

Şirket, güçlü operasyonel kârl ıl ığın yanı sıra elde edilen tek seferlik geli rin etkisiyle de (Koç Finansal Hizmetler A.Ş.’deki %3,98’lik payın satışı nedeniyle oluşan 413,7 milyon TL’lik tek seferlik kâr), ilk yarının tamamında geçen yılın aynı dönemi ne göre %73 büyümeyle 808 milyon TL net kâr açıkladı. Buna ek olarak, şirketin alacak-stok yönetimindeki önl emlerinin net işletme sermayesindeki
iyileşmeyi devam ettirmesini de olumlu yönde değerlendiriyoruz. 2Ç16 sonu itibariyle net işletme
sermayesi/net satışlar oranı %30,3’e geriledi (1Ç16: %30,9, 4Ç15: %32,5, 2Ç15: %39,3). İyileşen net işletme sermayesinin de desteği ile net borç/FAVÖK’ü 1,97’den 1,62’ye gerileyerek olumlu tabloyu destekledi.

Yurt içinde artan aşağı yönlü risklere rağmen, ihracatın olumlu katkısının devamını bekliyoruz. Yılın kalanında ise, yurt içi talebe yönelik artan aşağı yönlü risklere rağmen, Avrupa pazarındaki olumlu performansın devam edebil eceğini küresel ekonomik zayıflığın emtia fiyatlarındaki zayıf seyri devam ettirmesi ile Arçelik için hammadde fiyatlarının olumlu katkısının yavaşlayan hızda da olsa sürebil eceğini net işletme sermayesi tarafında da alınan önleml ere bağl ılığın devamı ile iyileşmenin korunabileceği ni düşünüyoruz. Güçlü ilk yarı performansı sonrası tahminlerimizde güncell eme yaptık. Şirketin 2016’y ı yıll ık bazda %13,4 ciro büyümesi (önceki tahminimiz %10 büyüme) %17 FAVÖK büyümesi (önceki
tahminimiz %12,1 büyüme) ile tamamlamasını bekliyoruz.

Bu doğrultuda 12-aylık hedef fiyatımızı 20,72 TL’den 24,23 TL’ye ‘ TUT’ olan tavsiyemizi de ‘EKLE’ye revize ediyoruz. İç ve dış talepte belirgin oranda kötüleşme, hammadde fiyatlarında kalıcı yükseliş ve EUR/USD paritesinde sert düşüşler tahminlerimiz açısından öne çıkan aşağı yönlü risk unsurlarının başında geliyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)