E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Atilla davasında jürinin kararı açıklandı---

Hakan Atilla davasında jürinin kararı açıklandı

Hakan Atilla davasında jürinin kararı açıklandı
03 Ocak 2018 - 22:10 borsagundem.com

Noel ve yeni yıl tatili sonrasında bugün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, Atilla'yı kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu buldu

ABD'de görülen ve Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada jürinin verdiği karar açıklandı. Yargıç Berman, jüri üyelerinin tüm suçlamarla ilgili karar verdiğini duyurdu. Atilla, 5 suçtan dolayı suçlu bulunurken, para aklamadan ise suçsuz bulundu.

Mahkeme hakimi Berman'ın karını bugün açıklamayacağı ifade edildi. Ceza, 11 Nisan'da yapılacak duruşmayla belirlenecek.

Karar açıklandığında Atilla’nın eşi gözyaşlarına boğuldu.

Atilla'ya yöneltilen suçlamalar şunlardı:

- ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma,

- Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma,

- Kara para aklamak için kumpas kurma,

- Kara para aklama.

ATİLLA'NIN AVUKATINDAN 'TEMYİZ' SİNYALİ

Hakan Atilla cephesinden ilk açıklama da avukatından geldi. Atilla'nın avukatı Victor Rocco, gazetecilerin “müvekkilinizin adil şekilde yargılandığına inanıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi; “Hiçbir davanın, hiçbir zaman kusursuz olmadığına inanıyorum. Bu dava da kusursuz değildi. Zaten bu yüzden temyiz mahkemeleri var” ifadelerini kullandı

ZARRAB HAKKINDA KARARI BERMAN VERECEK

Jürinin Atilla hakkında vereceği karar sonrasında davanın diğer tutuklu sanığı Zarrab için son kararı hakim Berman verecek. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak duruşma veya duruşmalarda, Berman, hakkındaki yedi ayrı suçlamayı kabul edip tanıklık yapan Zarrab'ın cezasını belirleyecek. Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde Zarrab'ın yaptığı işbirliği karşılığında hakkında istenilen toplam 135 yıllık maksimum hapis cezasından önemli ölçüde bir ceza indirimi almasının beklendiği kaydedildi.

ATİLLA'NIN EŞİ İLK DEFA MAHKEME SALONUNDA

ABD'de görülen davada, Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı duruşmada jüri müzakerelerine kaldığı yerden devam ederken, duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izleyen Gülçin Atilla, ayağa kalkarak eşini iki yanağından öperek sarıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı.

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre, sivil kıyafetlerle kelepçesiz halde salona alınan Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.

Hakan Atilla, 15 Aralık'taki duruşmasında, avukatlarının sorusu üzerine eşini 269 gündür göremediğini, çocuğunu ise sadece 2 saat görebildiğini ifade etmişti.

Halk Bank davasında Jüri üyeleri fikir ayrılığında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • enki04 Ocak 2018 12:08

    suçlu biri yada birileri varsa da onlar Türkiyede .Hakan Atilla boşuna haksız tutuluyor.abd ceza vermeyi kafaya koymuş kimi bulursa ona verecek belli..

  • ıtri04 Ocak 2018 13:45

    Türkiyenin bir suçu yok. Ekonomiyi yöneten hükümet, ABD kanunlarına göre suç olan bir eyleimi Halkbank çalışanlarına talimat verip yaptırtmış. Hakan Atilla da ABDden gelen yetkilerin gözünün içine bakıp bakıp onları kandırmış. Yani Türkiye suçlu değil.

  • tv04 Ocak 2018 09:02

    abd dünyada çok komik duruma düşüyor çok şaçma yargılanmasıda saçma 3 dünya ülkelerinin adaletten anlayışı bunlarınkinden daha iyidir kimi neye göre yargılıyorsun çokkomik birdurum

  • ordu04 Ocak 2018 13:47

    abd dünyada çok komik duruma düşüyor. sen kimsin ki Türkiyede halkın suç olarak görmediği rüşvet alıp vermeyi yargılıyorsun? Türk milletine göre rüşvet suç değildir, şeriat devleti olsa idik Allah'ın kanunlarına göre suç ama Türkiye laik bir devlet o yüzden rüşvet suç değil (M)

  • bu dünyadan biri04 Ocak 2018 09:00

    Rüşvet verdiğini iddia eden var, rüşvet alan yok. komik ve aptal durumuna düştük. Derhal bakanlarla ilgili soruşturma açılmalı. Yoksa bu olay peşinizi bırakmayacak. Sonra kandırıldık, Allahım affet oluyor.

  • pardus04 Ocak 2018 13:49

    Türkiye laiktir laik kalacak. Rüşvet Kurana göre suç, Türk milletinin ahlak anlayışına göre suç değil. Türkiye İran olsaydı Zarrap'ın ortağı Zencni gibi idam edilirdi. Ama Türkiye İslam devleti değik

  • Gfcvhhbb04 Ocak 2018 03:26

    İddaa lar hepsi 13456 aynı 6 berat vermiş ortada suc yok gibi 2 nin ne olduğunu bilmiyorum

  • Ziya04 Ocak 2018 02:28

    En büyük zorba ve teröriste artık kafa tutma zamanı; Bedeli ne olursa olsun, Bu alçaklarla hiç bir menfaat birliğimiz olamaz. Sırasıyla Irak, libya, Mısır Suriye Filistin ve daha niceleri; Katledilen müslümanların haddi hesabı belli değil. Hala anlamayan kıt zekalar ecelinizi mi bekliyorsunuz. Katledilen milyonlar yerine savaşarak şehit olan milyonlardan olmak elbette daha evladır.

  • Kerim04 Ocak 2018 01:05

    Piskin teroristler pyd pkk silah yardimi yaparken yakalandilar tiss ses yok haksn ATillaya suv kaniti bulamadilat suclu dediler ey BUYUK ALLAHIMz bu insanlari sana habale ediyoruz

  • fenasi04 Ocak 2018 14:55

    suriyede müslümanları katleden işidcilerin yediği yemek, kullandığı silah, bombayı da mı ABD gönderdi?

  • D demirkan 03 Ocak 2018 23:25

    ZARRAB DENEN ULUSLAR ARASI DOLANDIRICININ. OYUNUNA GELEN Bİ YÖNETİM.BAŞ TACI YAPTIK ÖDÜLLER VERDİK.CARİ AÇIĞIN YARISINI ZARRAB KAPATMIŞ.BAKANLARA HEDİYELER HARAÇ.BU NE SAÇMALIKTIR BÖYLE.

  • o.m03 Ocak 2018 23:18

    Bazıları devletin ayrı hükümetin ayrı siyasi partinin ayrı olduğunu karıştırıp siyasi düşmanlık nedeniyle başka bir devletin(ABD), egemen bir devletin vatandaşına (T.C) ceza vermesini doğru bulup siyasi çıkar elde etmeye çalışıyor.Verilen cezaları iyi okuyun ABD hazine bakanlığını dolandırmak gibi bu ne demek başka bir ülke için eylemin suç ama benim ülkem için değil hatta ulusal çıkarıma uygun(kamu bankam kar etmiş İran ile ticaretten),o yüzden ülkemiz ve bir vatandaşımız hakkında verilen cezaya sevinmek nedir?Yazık !

  • serap03 Ocak 2018 23:03

    ne saçma, bu ülkemize hakaret. hükümet ne yapacak?

  • Mustafa03 Ocak 2018 22:53

    Olacagi buydu .Biri harcanacakti o da herzamanki gibi en asagidaki olur.Hangi kafayla amerikaya gittiyse artik

  • D demirkan 03 Ocak 2018 23:13

    BU ARKADAŞA GÜNAH KEÇİSİ ORTAYA ATANLAR.ORTALIKTA HİÇ GÖRÜNMÜYOR.MUAAMMER GÜLERİN OĞLU NEREDE.Z.ÇAĞLAYAN NEREDE.EGEMEN BAĞIŞ NEREDE??????. BU İNSANI NİYE SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ. ZARRAB DENEN DÜZENBAZIN OYUNCAĞI ETTİNİZ.VİÇDANINIZ RAHATMI?.

  • Ziya03 Ocak 2018 22:52

    Amerika diye bir devlet yok aslında sadece İngiltere derin devleti var. Yoksa bu kadar zengin bir ülke de milyonlarca evsiz olamaz! Zenci katliamları, Yıllık 17 bin cinayet 32 bine yakın intihar vakıası! Adalet sadece lafta. Uyuşturucu ve suça alıştırılmış zenci toplumu! BUnlar tesadüf mü? Hala çözülememiş bir çok faili meçhul cinayet ve suikastlar. Türkiye yi beğenmeyenler kendi basitliğinden çıkamamış zavallılar aslında.

  • yurttaş03 Ocak 2018 22:44

    benim anlamadığım america kim oluyorda bir tc vatandaşını yargılayabiliyor

  • imam03 Ocak 2018 22:49

    bunu 6. filonun önünde namaz kılarken düşünecektiniz

  • baturayersin03 Ocak 2018 22:18

    laf olsun diye tutmuyorlar minareyi çalan kılıfını uydurur önceden planlı bu olaylar arkasından nerden çıkar beli değil

  • halkbank03 Ocak 2018 22:00

    Atilla 6 suçtan yargilaniyor ve bagzi suçlardan kararsız kaldıklarını bildirmisler zaten gorus ayrılığı tekrar yargilama surecine girer hemen dava dustu diyenler var avukat tekrar yargilanmasini istedi 2 kez hakim kabul etmedi

  • neoldi 03 Ocak 2018 21:53

    chp milletvekili halkbank a 10 milyar dolar ceza kesilecek demiş..rüya görmediyse abd kulaklarına üfürmüştür

  • halkbank03 Ocak 2018 21:48

    Bu dava coktu diyenler neye gore coktu diyo cozemedim eniyi senaryo tekrar yargilama henuz juri oylama yapmamis kararsizlar var negibi sonuc cikar denmiş adamlar yilan hikayesi yapiyo

  • Hasan çalar03 Ocak 2018 21:23

    Dava çöktü galiba.yarin halkbank tavan açabilir belki

  • halil03 Ocak 2018 23:08

    taban yazacaktın heralde.

  • gobel6603 Ocak 2018 21:17

    Bundan sonra Hakan atilla'nın ABD'ye suçsuz yere hapis yatırdığı için açacağı tazminat davası başlayacak.

  • South Park03 Ocak 2018 21:12

    Şu adamın mutlaka hapisten çıkması ve ailesine kavuşması lazım. Onca kumpasa rağmen adamla ilgili elle tutulur hiçbir kanıt yok. Bunu mahkeme de jüri de biliyor ama sırf halk bankasına ceza vermek için adamı suçlu bulmaya çalışıyorlar.

  • ASKER03 Ocak 2018 20:18

    kendiniz TERÖRİSLEREAÇIK AÇIK DESTEK VERİN.ONDANSONRA ADALETTEN BAHSEDİN.IRAK,LİBYA,SURİYE NE HALE ĞETİRDİNİZ.

  • delili yok03 Ocak 2018 19:44

    her haltı zarrab yemiş. hakan atillanın hiçbir suçu yokki. ispat edemediler. davba çöktü ve siyasi tiyatroya döndü fetöcülerin abd yargısını ne hale getirdiğini görüyoruz. abd halkı kendi ülkesini bu kadar komik duruma düşürenlere karşı tavır almalı

  • Kamil03 Ocak 2018 19:37

    Acaba bu davada Türkiye nin yapabileceği birşey yokmu ki. Dava da taraf tutanlar in hepsi bir yerde toplanmış ve Türkiye aleyhinde karar almak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor lar gibi görünüyor. Nasıl çözecek ler bu işi anlamadım doğrusu

  • Murat03 Ocak 2018 23:00

    ELDEKİ PAPAZ ATİLLANIN KARŞILIĞI DEĞİL, AMERİKAYA BİZDEN GİDEN PAPAZIN FİDYESİ.

  • D demirkan 03 Ocak 2018 22:32

    VAR ELBET GARDAŞ.BİZDE DE PAPAZ TUTUKLU.KISTASA KISTAS.AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERDİKMİ DAVA DÜŞER.