E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya Jackson Hole etkileri ile başlayacağız---

Haftaya Jackson Hole etkileri ile başlayacağız

Haftaya Jackson Hole etkileri ile başlayacağız
29 Ağustos 2022 - 09:04 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Geçtiğimiz haftanın şüphesiz en önemli gündem maddesi Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın yaptığı konuşma idi. Toplantı öncesinde Fed’in faiz artışlarını durdurup gelecek sene de faiz indirimlerine başlayabileceği beklentisi fiyatlanmalarda yer almıştı. Ancak, Powell’ın konuşmasında istihdam piyasasına vurgu yaparak faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini söylemesi piyasalarda risk iştahının bir anda kaybolmasına yol açtı.

ABD endeksleri Fed’in şahin açıklamaları sonrasında günü %4 civarında kayıpla tamamlarken enerji hisselerinde artan petrol fiyatlarının etkisiyle pozitif ayrıştı. Haftaya ise dolar endeksinde 109.35 ile 20 yılın zirvesinde başladık. An itibariyle ABD vadelilerde %1’i geçen satıcılı bir seyir takip ediliyor.

Avrupa endekslerinde Almanya ve İtalya endeksleri öncülüğünde %2,5 seviyesine yakınsayan satıcılı seyirle günü tamamladı. Fed’in faiz artırımlarına devam edileceği mesajından sonra AMB’den Ekim toplantısında 75 baz puan faiz artışı beklentilerinin de artığını notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz.

Haftanın son işlem gününü yükselişle tamamlayan ancak Powell’ın açıklamalarını yeni fiyatlamaya başlayan Asya endeksleri Japonya Nikkei endeksi öncülüğünde satıcılı işlem görmeye devam ediyor. Öte yandan Çin ordusu, ABD Donanmasına ait iki savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişi nedeniyle "teyakkuz durumuna" geçtiğini bildirdi.

BİST100 endeksinde Cuma günkü işlemlerini 3.146,10 seviyesinden tamamlayarak yeni bir rekor görüldü. Endekste dolar bazlı olarak Nisan ayı zirvesi olan 174$ seviyesinin geçilerek gün içerisinde 175$ fiyatlandığını takip ettik ancak Jackson Hole sonrasında satış baskısı artarak 173$ seviyesinden haftayı tamamladık. Kısa vadede 171$-169$ seviyeleri destek seviyeleri olarak ön plana çıkarken gün içerisinde 174$ direnci üzerinde kalıcılık sağlanmasını takip edeceğiz. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ise 180$ direncini hedefleyebiliriz.

Bu haftanın en önemli verisi tarım dışı istihdam olacak. İçeride ise Çarşamba 10:00’da açıklanacak GSYH verisini takip edeceğiz. Gün özelinde ise AMB ve Fed yetkililerinin konuşmalarını yurt içinde ise ticaret açığı ve ekonomik güven endeksi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Jackson Hole sonrası piyasalar negatif

 

Çin'de temel metal fiyatları geriliyor

 

Dolar endeksi yeniden 20 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ergün Gök 29 Ağustos 2022 21:20

    2006 yılından beri emekli parami çocuklarimin riskini güçlü şirket diye aldıkca aldım bu kemal zorlu kanımızı emdi emmeyede devam ediyor Allah rızası için cumhur başkanımıza sesleniyorum bu adama dur de basmane çukurunu yine bu zorlu bitirmiyor medet Allah sonra siz cumhurbaskanim