E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHaftaya gözler yine yeniden Merkez Bankalarında!---

Haftaya gözler yine yeniden Merkez Bankalarında!

Haftaya gözler yine yeniden Merkez Bankalarında!
19 Kasım 2021 - 11:20 borsagundem.com

Haftaya piyasalarda Merkez Bankası’nın dün verdiği faiz indirimi kararının gerekçesi için TCMB ve faiz indirimi, enflasyon, varlık alımı gündemi yoğun olan Fed tutanakları izlenecek

Gelecek hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti, Tüketici Güven Endeksi, kapasite kullanım oranı, Hazine ihaleleri yakından takip edilecek. TCMB ayrıca "Finansal İstikrar Raporu"nu yayımlayacak.

Yurt dışında ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları, öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksleri(PMI), Ifo Endeksi öne çıkıyor.

22 KASIM PAZARTESİ

Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından ortak hazırlanan Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek. Tüketici Güven Endeksi Ekim ayında yüzde 3,6 düşüşle 76,8 seviyesine kadar inmişti (10.00).

TÜİK ayrıca 3.çeyrek döneme ilişkin işgücü girdi endeksleri ve yurt dışı üretici fiyatları verilerini açıklayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ekim ayına ilişkin yabancı ziyaretçi sayıları duyurulacak (11.00). Eylül ayında baz etkisiyle yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 59,45 artış yaşanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, borç ve alacak stok verilerini yayımlayacak(17.30).

Yurt dışı piyasaları Asya'dan önemli bir gündemle haftaya başlayacak. Çin Merkez Bankası(PBOC) faiz kararını açıklayacak. PBOC, son 18 toplantısında faizde bir değişikliğe gitmedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann, Peter Kazimir ve Martins Kazaks açıklamalarda bulunacak (17.00).

Avrupa'da önemli bir verinin olmadığı günde, ABD'den beklenen tek veri ikinci el konut satışları olacak (18.00).

ABD'de 2 ve 5 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde bulunuyor.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Konsey toplantısı yapılacak.

Merkez Bankası indirime devam!

23 KASIM SALI

TÜİK, motorlu kara taşıtları verilerini (10.00), TCMB, Finansal Hizmetler Güven Endeksi raporunu yayımlayacak (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ayın son ihalelerine çıkacak. Hazine, 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Bir önceki ihalelerde 2 yıllık ortalama faiz yüzde 18,93, 7 yıllık dönemsel ortalama faiz yüzde 9,67 olarak gerçekleşmişti.

Asya piyasalarında analistler Güney Kore'den gelecek Tüketici Güven Endeksi, Yeni Zelanda'dan gelecek perakende satışlar ve Avustralya'dan gelecek öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerini takip edecekler.

Japonya Tokyo Borsası 'Çalışanlara Şükran Günü' nedeniyle kapalı olacak.

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek final GSYH rakamlarıyla güne başlayacak. Öncü verilerle ekonomide dönemsel yüzde 1,8, yıllık yüzde 2,5 artış yaşanmıştı (10.00).

Fransa, Almanya, İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD'den sırayla gelecek Öncü PMI verileri, günün beklenen önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

ABD'den PMI dışında Richmond Fed İmalat Endeksi (18.00) ile 2 ve 7 yıllık tahvil ihaleleri de takip edilecek.

JP Morgan ve Goldman'dan TCMB tahminleri

24 KASIM ÇARŞAMBA

TCMB tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. Kapasite kullanım oranı Ekim ayında yüzde 78,0 seviyesinde gerçekleşmişti. Reel Kesim Güven Endeksi ise 109,6 olarak açıklanmıştı (10.00).

TÜİK, Ekim ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak (10.00). Hizmet Sektörü Güven Endeksi Ekim ayında yüzde 2,1 artışla 120,3 puana yükselmişti.

TCMB ayrıca "Yatırım Eğilimi İstatistikleri" raporunu duyuracak (10.00).

Piyasalar güne Güney Kore'den gelecek İş Dünyası Güven Endeksi (00.01) ve ABD'den gelecek API petrol stokları (00.30) verileriyle başlayacak. Japonya öncü PMI (03.30) ve Avustralya inşaat faaliyetleri (03.30), Asya piyasalarında takip edilecek diğer veriler olacak.

Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) faiz kararı da erken saatlerde gelecek önemli veriler arasında yer alacak. RBNZ faiz oranını son toplantısında 25 baz puan artırarak yüzde 0,50'ye çıkarmıştı (04.00).

Almanya'dan gelecek Ifo endeksleri, Avrupa piyasalarında analistlerin bekleyeceği veri olacak. Ifo İş Ortamı Endeksi Ekim ayında 97,7 olurken, Cari Durum Endeksi 100,1 puan olarak açıklanmıştı (12.00).

Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi de programda bulunuyor.

ABD'de bir gün sonra tatil olması nedeniyle veriler bugüne toplandı. Günün en önemli verisi GSYH rakamları olarak beklenecek. İlk verilerle GSYH yüzde 2,0 artış olarak açıklanmıştı (16.30)

MBA mortgage endeksi (15.00), kişisel gelir ve harcamalar, öncü mal ticareti, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları (16.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi, yeni konut satışları (18.00), DoE petrol stokları (18.30), doğal gaz stokları (20.00) ABD'den izlenecek diğer önemli veriler olacak.

ABD'de önemli bir gündem maddesi de ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları olacak. Fed, 2-3 Kasım'da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yayımlayacak (22.00).

Hürriyet Gazetesi ve Carrefoursa sorusu

25 KASIM PERŞEMBE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 18 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak(14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Asya piyasaları Japonya'dan gelecek hizmet üretici fiyatları verileriyle açılacak (02.50). Avustralya özel sektör sermaye harcamaları (03.30) ve Güney Kore Merkez Bankası(BOK) faiz kararı(03.50) diğer takip edilecek veriler olacak.

Almanya'da GKF Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak (10.00). Endeks Kasım ayında 0,9 ile negatif bölgeye çok yaklaşmıştı.

İsveç Merkez Bankası(Riksbank), faiz kararını açıklayacak. Riksbank, faizi yüzde 0,00 seviyesinde tutuyor (11.30).

ABD piyasaları "Şükran Günü" nedeniyle kapalı olacak.

Yabancıların favori hisseleri

26 KASIM CUMA

TÜİK katı yakıtlar, TCMB uluslararası rezervler verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB, "Finansal İstikrar Raporu"nu yayımlayacak (10.30).

Günün ilk verileri Japonya'nın Tokyo bölgesi için açıklayacağı enflasyon rakamları olacak (02.50). İngiltere otomobil üretimi (03.00), Malezya enflasyon (06.00) ve Singapur sanayi üretimi (08.00) erken saatlerde izlenecek diğer veriler olacak.

Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi için parasal veriler takip edilecek (12.00).

Dolarda tarihi seviyeleri takip etmek güçleşiyor

Altının seyrini artan enflasyonist endişeler destekliyor

Borsada rekorlar serisi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)