E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHaftaya başlarken gözler Hazine'de, dolar 5.85 seviyesinde---

Haftaya başlarken gözler Hazine'de, dolar 5.85 seviyesinde

Haftaya başlarken gözler Hazine'de, dolar 5.85 seviyesinde
20 Temmuz 2020 - 08:16 borsagundem.com

Dolar haftaya 6,85 TL seviyesinden başladı, Hazine ihalesi izlenecek

Hazine ihalesinin izleneceği haftanın ilk işlem gününe Türk Lirası karşısında dolar 6,85, euro 7,83 seviyesinden başladı.

Hazine, 3 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 16 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 491'e yükseldiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, korona virüs ile mücadele çerçevesinde tedbir amaçlı olarak İran ve Afganistan’a yapılan uçuşların Türkiye tarafından askıya alındığını duyurdu.

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisini bir araya getiren G20 grubu, korona virüs salgını nedeniyle daralan küresel ekonomiyi canlandırmak için işbirliğini sürdürme mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile G20 Eylem Planı’nda gelinen aşamayı değerlendirdiklerini söyledi. 

Çin Merkez Bankası, gösterge konumdaki borç verme faiz oranı LPR'yi beklentilere paralel olarak bu ay da değiştirmedi. Banka, 1 yıl vadeli LPR'yi yüzde 3.85 ve 5 yıl vadeli LPR'yi yüzde 4,65 seviyesinde tuttu. 

ABD’de korona virüs vaka sayılarının yeniden artmasının ardından Kongre yeni bir ekonomik destek paketini değerlendiriyor.

Japonya'nın ihracatı Haziran ile birlikte 19 uncu ayda da düşüş gösterdi.

Japonya'da ihracat üçüncü ayda da sert düştü

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, AB liderlerinin hızlı bir anlaşmaya değil, iddialı bir finansal yardım paketi üzerinde görüş birliğine varmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

AB liderleri 17-18 Temmuz olarak planlanan ancak dün de devam eden Avrupa Konseyi toplantısında Kovid-19 salgının yarattığı ekonomik krizden çıkış için planlanan Avrupa toparlanma fonu üzerinde anlaşmaya varamadılar.

Çin'de 22, Güney Kore'de ise 26 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da 249 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC+'nın Ağustos ayı ile birlikte global üretim kısıntısını gevşetmesinin petrol fiyatlarında ciddi bir değişikliğe yol açmasının muhtemel olmadığını savundu.

Petrol fiyatlarına virüs engeli

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, uluslararası vergi reformu konusunda Ekim ayına kadar somut öneriler duymayı beklediklerini söyledi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın en yüksek ülkeleri ve korona virüs salgınının vurduğu diğer ülkelere finansman sağlamak için ek araçları araştırmakta olduklarını söyledi. 

Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını, tüm bankalar için tüm yükümlülük türlerinde ve vade dilimlerinde 300 baz puan artırdı.

TÜİK yurt dışı üretici fiyat endeksi, TCMB kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak (10.00).

Asya'da endeksler Şanghay hariç düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)