E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın açılışında piyasalarda dengeli bir görünüm var---

Haftanın açılışında piyasalarda dengeli bir görünüm var

Haftanın açılışında piyasalarda dengeli bir görünüm var
02 Kasım 2020 - 08:50 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi'nin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Global piyasalarda Çin verileri kaynaklı toparlanma çabası var, ancak içeride kur belirsizliği ile dengeli bir açılış görebiliriz. Endekste 1098 destek konumunda, 1119 ise ilk planda direnç olarak takip edilebilir…

TL Bonolar: 2-10 yıl vadeli tahvil faizleri %15 bileşik faiz desteğine doğru yükseliş eğiliminde. Ortalama fonlama faizi yukarı gelmeye devam ederken, şu aşamada tepki denemeleri sınırlı kalabilir…

USD/TL: Dolar kuru haftaya tarihi zirve seviyelerde başlarken, 8,30 seviyesi destek haline geliyor. Dolar kurunda 8,50 seviyesi ilk planda teknik olarak belirtilebilecek direnç seviyesi konumunda…

EUR/USD: 1,1650 seviyesi altında kalan paritede geri çekilmenin veri trafiğine de bağlı olarak sürmesi beklenebilir. 1,15 paritede ana destek konumunda izlenecektir…

Günün Öne Çıkanları:

o Almanya ve Euro Bölgesi PMI imalat endeksi ile ABD'de inşaat harcamaları, ISM imalat ve PMI imalat endeksi verileri açıklanacak…

o TSKB 3Ç finansallarını açıklayacak…

o %15'e yükselen gösterge tahvil faizi son 1 yılın en yüksek seviyelerinde…

ABD seçimleri öncesinde piyasada toparlanma çabası sınırlı kalabilir. İçeride ise TL varlıklar adına kur volatilitesi tepki denemelerinin sınırlı kalmasına neden olabilir, dolayısıyla endekste 1119 direnci önemli. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 553 düzeyinde.

Yarınki ABD başkanlık seçimleri küresel piyasaların seyrinde etkili olacak. Öncesinde Asya borsaları yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, ABD vadeli endeks kontratları yatay işlem görüyor.

BIST 100 Endeksi'nin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. TL'deki volatilite nedeniyle alçalan trendde hareket endekste zayıf görünüm korunuyor. Gün içerisinde TL'de rahatlama olması halinde sınırlı tepki çabası görebiliriz. Ancak endekste dip oluşumu gerçekleşmediği sürece yükselişler tepki niteliğinde kalabilir, temkinli olunmalı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,86 düzeyinde, risk iştahındaki düşüş tahvil faizlerinde sınırlı etki yaratmakta, Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi ise 550 seviyesinin üzerinde. Eurobond piyasasında kar satışları devam edebilir. TL tahvillerde ise süren kur volatilitesi ile beraber yüksek seviyeler korunmakta. Gösterge tahvil son bir yılın zirvesinde, 10 yıllık tahvil de benzer şekilde %15 bileşik faiz seviyesini hedeflemekte.

Dolar endeksi haftaya 94 seviyesi üzerinde başlarken, ECB açıklamaları ve İngiltere'nin bir kez daha karantinaya gitmesi ile beraber dolar gücünü korumakta. EUR/USD açısından 1,15 ve GBP/USD için de 1,2850 destek konumunda izlenecektir Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında haftaya karışık bir seyirle başlarken, içeride Dolar kuru tarihi zirve seviyelere yakın, kur için 8,50 direnç konumunda. Euro kurunda da 10 seviyesi kuvvetli direnç olarak belirtilebilir.

Libya'nın artan üretimi ve zayıf talep ile beraber petrol fiyatları son ayların en düşüğünde, Brent petrol 36 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatlarında 1882 dolar ons civarı denge arayışı var, sonraki destek 1865 konumunda, doların kuvvetlenmesi etkili. Gram TL bazında ise 500 üzerinde kalınması ile beraber 515 direnç konumunda izlenecektir.

BIST 100 Endeksi'nde yükselen trend altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %14,5 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Bir sonrası ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak

Vadelilerde ABD toparlandı, Avrupa ekside

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Dolar yeni haftaya rekorla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)