E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın açılışında görünüm olumlu---

Haftanın açılışında görünüm olumlu

Haftanın açılışında görünüm olumlu
28 Eylül 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunması öneriliyor.

BIST 100: Endekste kısmi alıcılı bir seyir ile haftaya başlanmasını bekliyoruz, 1118 destek seviyesi üzerinde 1130 ilk planda direnç olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Swap konusunda getirilen düzenleme ile tahvil faizlerinde düşüş yaşanırken, 2-10 yıl vadeli tahvillerin %13 bileşik faiz civarına yerleştiğini görüyoruz…

USD/TL: Dolar kuru açılış itibariyle Asya’da yeni bir tarihi zirve test ettikten sonra gerilerken, 7,72 direnci altında 7,65 destek olarak takip edilecektir…

EUR/USD: Paritede 1,1650 altında kalınması ile beraber zayıflık devam edebilir, teknik olarak görünüm düşüşün 1,15’lere doğru sürebileceğine işaret etmekte…

AB ile İngiltere Brexit konusunda ortak toplantı düzenleyecek

Sabah Çin’de açıklanan ekonomik veriler ile hafta Asya’da olumlu bir seyir ile başlarken, ABD vadeli endeks kontratları da yükselişte.

TL varlıklarda da PPK faiz kararı ve getirilen yeni swap düzenlemesi ile dengelenme süreci devam ediyor, haftanın açılışında endekste kısmi pozitif seyir beklenebilir.

Üçgen formasyonun üzerindeki hareketine devam eden BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli güçlü görünüm korunuyor. Yeni haftaya küresel piyasalar olumlu başlangıç yaptı. Asya borsaları Çin hariç yükselirken, ABD vadeli endeks kontratları ise artıda işlem görüyor.

Endeksin kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kurlarda yukarı yönlü hareketin hız kesmesi endekste yükseliş eğiliminin devamı açısından öne çıkıyor. 1118 destek konumunda iken, 1130 direnç olarak korunuyor. Endekste görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

2-10 yıl vadeli tahviller fonlama faizinin de yukarı gelmesi ile beraber kur volatilitesinin azalması ve swap konusundaki düzenleme ile %13 civarında. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 540 düzeyinde, ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,65 düzeyinde yataya yakın. Eurobond piyasasında kar satışı hız kesebilir, ancak kısa vadeli tahvillerde kalınmalı görüşündeyiz.

Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ederken, EUR/USD için 1,15 riski artmakta. GBP/USD paritesinde 1,2750 destek konumunda. İçeride dolar kuru sabah Asya işlemlerinde 7,82 ile yeni bir zirve test ederken, sonraki işlemlerde Cuma günü seviyelerine geri çekildi. Kur için önceki zirve 7,72 direnci altında 7,65 destek konumunda. Euro kurunda da 8,89 destek konumunda izlenecektir.

Petrolde kar satışları devam ediyor, Brent petrol 42 dolar varil seviyesini aşağı yönde zorlamakta. Altın fiyatları da doların değerlenmesi ile 1850-1865 dolar ons bandına geri dönerken, gram TL bazında da 462 seviyesi altında ana destek 450 düzeyinde bulunmakta.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. Gösterge tahvil faizinde %13,2 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)