E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHafta sonu İstinye’de A1 Capital eğitim rüzgarı esecek #BİST---

Hafta sonu İstinye’de A1 Capital eğitim rüzgarı esecek #BİST

Hafta sonu İstinye’de A1 Capital eğitim rüzgarı esecek #BİST
15 Mart 2018 - 06:57 borsagundem.com

Finansal okuryazarlığı artırmak adına A1 Capital’in başlattığı yatırımcılarla buluşmada yeni durak Borsa İstanbul. Ücretsiz eğitim herkese açık. Usta isimlerden piyasaları dinlemek istiyorsanız kayıt için acele edin…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasalarının önde gelen kurumlarından A1 Capital’in, finansal okuryazarlığı artırmak ve yatırımcılara piyasa sırlarını vermek adına İzmir’de başlattığı eğitim seferberliği, sektörün kalbi Borsa İstanbul’da devam ediyor.

17 Mart Cumartesi günü Borsa İstanbul Konferans Salonunda gerçekleştirilecek eğitim rüzgarı için A1 Capital’in kapısını çaldık. Konuyla ilgili A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya ve A1 Capital Direktörü Belgin Maviş, müşteri olma zorunluluğu taşımayan, ücretsiz ve kapısı herkese açık etkinliği borsagundem.com’a anlattı.

Genel Müdür Yardımcısı Çetinkaya, “Eğitimi Temel Analiz, Şirket Değerleme, Vadeli İşlemler ve Opsiyon (VİOP), Piyasa Analizi ve Gündem Yorumu şeklinde dört ana başlıkta topladık. Burada herkes iyi olduğu alanda katılımcılara bildiklerini aktarmaya çalışacak, halka arzların sırları dile getirilecek” diye konuştu. Çetinkaya’nın verdiği bilgiye göre programın önemli bölümlerinden biri de ‘altın kurallar’ olacak. Çünkü yatırımcılar riskleri, para kazanmanın formülünü ve kaybetmemenin yollarını burada öğrenecek.

Kurumun çok önemsediği eğitimin, hocalarından biri de A1 Capital Direktörü Belgin Maviş. Usta borsacı önce yatırımcılarla buluştukları İzmir’de yaşadıkları heyecanı, gördükleri büyük ilginin mutluluğunu ifade etti. Ardından sözü İstinye’ye getirdi. Maviş, “Ben daha temel hisse kısmında olduğum için daha aktüel daha borsa, insanların çok merak ettikleri bilgileri paylaşacağım” dedi. Yılların tecrübesi, piyasaların tansiyonunu, ulaştığı noktayı, son dönemdeki gelişmeleri, ürünleri tek tek gözler önüne serecek. Ve Maviş de tüm konuşmacılar gibi soruları yanıtlayacak.

Buraya kadar olan kritik eğitimin özeti… Diğer detaylar neler mi? Kayıtlar nasıl mı olacak? Yanıtlar Tuna Çetinkaya ve Belgin Maviş’den geldi… 

 “BORSA İSTANBUL’U HİÇ GÖRMEMİŞ KATILIMCILAR BU TECRÜBEYİ TADACAK”

- A1 Capital’in başlattığı eğitim fırtınası bu kez Borsa İstanbul’da esecek? Programla ilgili biraz detay verir misiniz? Neden İstinye?

Tuna Çetinkaya: Eğitim seferberliğimizin ikinci ayağı, 17 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Borsa İstanbul’un İstinye’deki kendi binasının konferans salonunda gerçekleşecek. Biz bu eğitimi çok önemsiyoruz. Özelikle Borsa İstanbul’u görmemiş ve hissetmemiş katılımcılar hem bu tecrübeyi tatmış olacaklar hem de bu eğitimde birçok bilgi eksikliğini giderecekler. Eğitimimiz ücretsiz ve herkese açıktır. Ayrıca A1 Capital’in müşterisi olma zorunluluğu da yok. Sadece meraklı olmanız veya bizimle tanışmak isteyenlere de kapımız açık.

Saat 10.00’da başlayacak olan eğitimimizin programın gidişatına göre akşam üstü 17.00–18. 00 civarında sonlanır diye tahmin ediyorum. Tüm bu sunumların ardından soru-cevap bölümümüz var. Sunumu yapacak arkadaşlarımız kendi bilgileri çerçevesinde gelecek soruları yanıtlayacaklar.

Eğitimin detaylarına gelecek olursak, Temel Analiz, Şirket Değerleme, Vadeli İşlemler ve Opsiyon (VİOP), Piyasa Analizi ve Gündem Yorumu şeklinde dört ana başlıkta topladık. Burada herkes iyi olduğu alanda katılımcılara bildiklerini aktarmaya çalışacak.

Eğitimde ilk olarak analist arkadaşımız Yunus Şahin, şirketin ne durumda olduğuyla ilgili temel analizin nasıl yapılacağını, şirket bilançosu okumanın püf noktalarını anlatacak.

Ardından Kurumsal Finansman Müdürümüz Hüseyin Güler, şirketlerin değerlenmesinde ucuz mu pahalı mı, fiyatlanmasında şirketin fotoğrafını yorumlarken neler yaşanacağını, nasıl değerlendirme yapılacağını anlatacak. Hüseyin Bey’in özellikle temas edeceği konuların başında, 2018 yılına hızlı başlayan halka arzlar olacak. Bu halka arzlarda iyi esen rüzgarın devamı gelecek mi, bundan sonra gelecek halka arzları neler bekliyor, hangi şirketler halka arz olacak gibi detaylar işlenecek.

Eğitimde üçüncü konuşmacı olarak VİOP’u anlatmak için ben söz alacağım. Ben özellikle vadeli işlemeler piyasasına yönelik bilgisinin kısıtlı olduğunu hisseden ve daha önce fikri olmayan insanların eksikliğini gidermekte yardımcı olacağım. Tabi ki VİOP’u iyi bilenler ya da işlem yapanlar da bir şeyler bulacaktır. Özellikle VİOP’ta işlem yaparken neye dikkat edilmeli, nasıl para kazanılabilir veya hangi risklerde nasıl para kaybedilebiliri tek tek anlatacağım. Sunumun içerisine ‘altın kurallar’ diye bir de bölüm koydum. VİOP’ta başarılı olmak için hatta para kaybetmemek için nelere dikkat etmek gerektiğini sıralamaya çalışacağım.

Eğitimimizin son konuşmacısı da ‘üstat’ diye tabir ettiğim A1 Capital Direktörü Belgin Maviş olacak. Belgin Hanım yılların tecrübesiyle, piyasaların geldiği yeri, son dönemdeki gelişmeleri, ürünleri anlatacak. Tabi ki en çok soru alan kendisi olduğu için hepsine teker teker cevap verecek. Dolardan endekse kadar bir toparlama yapıp işi finalize edecek.

“KAYITLAR CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK”

- Eğitime katılmak isteyenler nasıl başvuru yapacak?

Tuna Çetinkaya: Eğitimin duyurularını gerek basın gerekse sosyal medyadan yapıyoruz ve kayıtları almaya başladık. Talep oldukça iyi. Özelikle şunu da söylemek istiyorum, Borsa İstanbul’un konferans salonunun kapasitesi 300 kişi. Biz bu 300 kişinin orada olacağına eminiz, fazlası için de fuaye alanında büyük ekrandan katılımcılara salondan canlı yayınlayacağız. Az bir kontenjanımız kalmasına rağmen kayıtlarımız cuma gününe kadar devam edecek.

Katılımcılar, a1capital.com.tr internet sitesinden katılım linkine ulaşıp online olarak kayıt yaptırabilirler. Kayıt bıraktıktan sonra o kayıtlar direkt bizim sistemimize düşüyor. Biz de o kişilere ulaşarak gelip gelmeyeceklerini teyit ederek Borsa İstanbul’a bildiriyoruz. Çünkü Borsa İstanbul’da sıkı bir güvenlik olduğu için kayıt yaptırmadan katılmak mümkün olmayacak. Detaylı bilgi almak isteyenler  ise 0212 371 18 62 telefon numarasından bize ulaşabilirler.

-Katılımcılar Borsa İstanbul’a nasıl ulaşacaklar?

Tuna Çetinkaya: Kendi imkanlarıyla gelecek olan katılımcılarımız, Yenikapı-Hacıosman Metrosunu kullanabilirler. İTÜ-Maslak durağında inip ya bir dolmuşa ya da 15 dakika kadar yürüyüp Borsa İstanbul binasına ulaşabilirler. Kendi araçlarıyla gelmek isteyen katılımcılarımız da Borsa İstanbul’un otoparkını ücretsiz olarak kullanabilecekler.

 “BUNDAN SONRAKİ DURAK BURSA, ARDINDAN ANKARA, MERSİN…”

- Bundan sonraki durağınız hangi il olacak?

Tuna Çetinkaya:  Tarihleri henüz belli değil ama İstanbul’dan sonra büyük ihtimalle üçüncü durağımız Bursa olacak. Arkasından Ankara, sıcaklar bastırmadan da Mersin düşünüyoruz. Belki bir kez daha İzmir olabilir. Bakın biz bir eğitimi tam istediğimiz gibi sonlandırıp, bir sonrakine çalışmaya başlıyoruz. Önce alt yapısını, nerede olacağını, kimlerin katılacağını, kimlerin gitmesi gerektiğini, bunların hepsini gözden geçiriyoruz. Tabi ki o ilden gelecek talep de önemli. Mesela Bursa’dan çok istek olduğu için İstanbul’dan sonra Bursa’da yapma kararı aldık.

“BORSADA KAZANMAK İÇİN EĞİTİM ŞART”

-Nasıl bir hazırlık yaptınız? Katılımcıları hangi sürprizler bekliyor?

Belgin Maviş: Ocak ayında İzmir’de yaptığımız eğitim çok iyi geçti. Aslında iyi bir katılımcı bekliyorduk ama beklediğimizin oldukça üstünde bir katılım oldu. Bu da bize inanılmaz bir mutluluk verdi ve bitmesi gereken saatin çok çok üstünde bitti.

Tabi İzmir bize çok ilham verdi ve Borsa İstanbul’da bu eğitimi yapmaya karar verdik. Aslında Borsa İstanbul’un eğitime verdiği önem ve borsada kazanmak için eğitimin şart olduğuna dair kuvvetli inançları bizim bu eğitimimizi biraz daha revize etmeye biraz daha farklılaştırmaya götürdü. Ve dört farklı kişi, kendi yaşadığı tecrübeleri de işin içine katarak anlatsın dedik. Yani kurumsal bir halka arzı kurumsal müdürümüz anlatsın, bir bilanço analizini analist olan arkadaşımız anlatsın, VİOP’u da VİOP’la yıllarını geçirmiş bir kişi anlatsın istedik. Burada bana ne kalıyor? Ben daha temel hisse kısmında olduğum için daha aktüel daha borsa magazinsel ya da insanların çok merak ettikleri bilgileri paylaşacağım. Borsada bir yatırımcı olmak istiyorsanız ve borsanın bir oyun alanı değil tam tersi bir yatırım alanı olduğunu ve bunun içinde bilinçli yatırımcılara ihtiyaç duyduğundan yola çıktık. Her birimiz sunumlarımızı birbirimizden bağımsız bir şekilde hazırladık çünkü, bizler yaşadığımız tecrübeleri aktarmak istiyoruz. Onun için de doğal ve doğaçlama bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, başvurulardan duyduğumuz mutluluk çok heyecan verici ve umarım katılımcıların hepsini bilinçli bir yatırımcı yapabilmek adına bir adım atmış oluruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)