E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif alıcılı bir başlangıç bekleniyor---

Hafif alıcılı bir başlangıç bekleniyor

Hafif alıcılı bir başlangıç bekleniyor
14 Nisan 2021 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 59.187 artarak 3.962.760’a yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.723 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 273 kişi artarak 34.455’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 3.424.733.
• Sağlık Bakanı Koca: Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma uygulayacağız.
• Erdoğan: Hafta içi sokağa çıkma yasağı 05:00 - 19:00 olarak güncellendi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek.
• Erdoğan: Zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.
• Erdoğan: Düğün, nişan, nikah vb tüm toplantılar ile kapalı alanlardaki tüm etkinlikler bayram sonrasına kadar yapılmayacak. Erdoğan: Lokanta vb işletmeler sadece belirlenen saatlerde paket hizmetiyle çalışmalarını sürdürecek.
• Erdoğan: Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.
• Bakan Varank: Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok .
• ABD'de Johnson&Johnson aşısının kullanımının durdurulması sonrası Beyaz Saray'dan açıklama: 300 milyon Amerikalı için yeterli Pfizer ve Moderna aşımız var .
• ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak konusundaki endişelerini dile getirdi.
• İran basını, İsrail bandıralı bir ticaret gemisinin Birleşik Arap Emirlikleri açıklarında füze ile hedef alındığını duyurdu.
• İran, %60 saflıkta uranyum zenginleştirmeye başladığını açıkladı
• 1. çeyrek bilançolarının son açıklanma tarihi konsolide olmayan şirketler için 30 Nisan, konsolide şirketler için 10 Mayıs.

Ne Olacak?

Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
• 17:00’da AMB Başkanı Lagarde’nin 19:00’da FED Başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor.
• TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
• Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.
• Türkiye’ye bugün gelmesi beklenen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılması sebebiyle, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek.
• ABD Başkanı Joe Biden, 28 Nisan'da ortak oturumda Kongreye hitap edecek
• 24 Nisan - 4 Mayıs 2021 tarihleri arasında İstanbul'da Afganistan ve Taliban temsilcileri arasında yüksek düzeyli ve kapsayıcı bir Konferans düzenlenecek.
• ABD, Afganistan'dan çekilme tarihini 11 Eylül'e erteledi.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar ise dün yurtdışı piyasalardan bağımsız hareket etti. Kabine Toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Kocan’nın da açıkladığı Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda sert tedbirlerin olabileceği beklentisi piyasalar üzerinde satış baskısı yarattı. Hacmin düşük olması da piyasaların yön bulmasını zorlaştırdı. BİST100 endeksi açılışta küresel piyasalara paralel hafif alıcılı başlasa da ilk yarıda sert satışlar ekili oldu ve endeks 1.352 seviyesine kadar geri çekildi. Hisse bazlı hareketlerle pozitife dönen endeks volatilitenin yüksek olduğu işlem gününü %0,18 oranında yükselişle 1.378 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %3,79 oranında değer kazanırken, inşaat sektörü payları %5,25 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.392 - 1.406 - 1.425 direnç, 1.358 - 1.338 - 1.325 destek seviyeleri olarak takibimizde olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarını açıkladı. Şubat ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre %8,8 yükseldi. Arındırılmamış Sanayi Üretim Endeksinde de yıllık bazda %5,71 artış oldu.

ABD Piyasaları dün karışık seyirle açıldı. Johnson & Johnson şirketinin tek dozlu Covid aşısının yan etkilerinden dolayı ABD’de durdurulması negatifliğin en önemli etkenleri oldu.

ABD'de Mart ayına ilişkin TÜFE verisi açıklandı. ABD’de Mart ayında enflasyon aylık olarak %0,6 arttı. Yıllık bazda enflasyon Mart ayında %2,6 oldu. Mart ayında Joe Biden'ın destek çeklerinin etkisiyle tüketici fiyatları Ağustos 2018'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Salı günü 1.405 - 1.440 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.432 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 21.106 azalarak 504.971 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.439 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.448’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.530 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.410 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.440 ve 1.448 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.420 ve 1.410 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/04/2021

 

Temettü yatırımcılığı ve hisseleri

 

Kiler GYO ve Çuhadaroğlu sorusu

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)