E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGuterres'den Türkiye'ye 'tahıl' övgüsü---

Guterres'den Türkiye'ye 'tahıl' övgüsü

Guterres'den Türkiye'ye 'tahıl' övgüsü
20 Eylül 2022 - 17:24 borsagundem.com

Dünyanın dört bir yanından 150'den fazla devlet başkanı ve hükümet başkanının katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu görüşmeleri, yoğun güvenlik önlemleriyle ABD’nin New York kentinde başladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Guterres, BM Genel Kurul Görüşmelerinin açılışında Türkiye'nin desteğiyle sağlanan tahıl anlaşmasını överek, anlaşmanın dünya için ''umut'' ve ''mucize'' olduğunu söyledi.

"Bir an önce harekete geçilmezse küresel gübre kıtlığı, hızla küresel gıda kıtlığına dönüşecek" diyen Guterres, şöyle devam etti:

"Öfke, hiddet ve olumsuzlukları paraya çeviren bir iş modeline dayalı sosyal medya platformları, toplumlara tarif edilemez zararlar veriyor. Jeopolitik bölünmüşlükler Güvenlik Konseyi'nin işleyişini, uluslararası hukuku ve işbirliğini baltalıyor. Bu şekilde devam edemeyiz."

BM’den eğitim alanında ‘derin kriz’ uyarısı

 

Atina Erdoğan'ın BM'deki konuşmasına kilitlendi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu için ABD'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karamelek20 Eylül 2022 18:20

    Kukla Guterres kıtlık istemiyor gibi davranma. zira dünyada insanları sokaklara döküp insanları bir kurtarıcı bekletmeye çabalayan şeytanın askeri patronların var senin.Ama emin olun ki bu tuzağın içinde topyekün boğulacaksınız.

  • azmi20 Eylül 2022 17:51

    Keşke kendi ürettiğimiz tahıl olsaydı