E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 22/04/2020---

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2020

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2020
22 Nisan 2020 - 09:05 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

ISGSY - İŞ Girişim Haberleri

ISGSY İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Şirket payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle ISGSY hisselerinde 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacak.

İttifak Holding yönetiminde 2 istifa haberi - BorsaGündem.com

ITTFH İttifak Holding, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında İttifak Holding A.Ş. paylarının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle ITTFH hisselerinde 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacak.

Halk Sigorta, Peker GYO, Denizbank ve Pınar Et sorusu foto ...

PEKGY Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. paylarının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle PEKGY hisselerinde 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacak.

logo – Nedir?

INFO Info Yatırım, VBTS kapsamında, INFO.E paylarında 22 Nisan 2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 6 Mayıs 2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Erdemir - Vikipedi

EREGL Ereğli Demir ve Çelik'in 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte yapılmasına karar verildiği duyurmuş olup, kar payı dağıtımının Genel Kurul onayına tabi olması nedeniyle, 05 Mart 2020’de Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulan kar payı dağıtım tarihinin uygulanma imkanı bulunmamaktadır. 17 Nisan 2020 tarihli ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 12. maddesine istinaden konuya ilişkin alınacak yeni kararların paylaşılacağı açıklanmıştır.

ALKIM, 106 milyonluk teşvik aldı

ALKIM Alkim Alkali Kimya, 2019 yılına ait kâr payı ödemelerine 30.09.2020 tarihine kadar net dönem kârının %25'ine kadar sınırlama getirilmiş olması nedeniyle, genel kurul toplantısında alınan kâr dağıtımı kararının ödeme şekli ve takviminde yapılan değişiklik yapılmıştır. Buna göre; 1 TL nominal değerli pay için nakit brüt 2 taksitte ödenmek üzere toplam 3,3989 TL kar payı (1.taksit: 1,1368 TL; 2.taksit: 2,2621 TL) (temettü verimi: %6,6) dağıtılmasına karar verilmiştir. Hak kullanım tarihi: 1.taksit: 30.04.2020.

İzmir Demir Çelik Fiyatlarını Satışa Açtı | Demir Çelik Haberleri ...

IZMDC İzmir Demir Çelik, Kovid-19 salgınının etkisi neticesinde alınan önlemler kapsamında Çubuk haddehane, Profil Haddehane ve Çelikhane bölümlerinde üretime ara verilmişti. Şirket operasyonlarının devamlılığını sağlamak üzere Çubuk haddehanesinde iki vardiya ve Profil Haddehanesinde iki vardiya olacak şekilde gerekli tüm sağlık önlemleri alınarak üretim yapılmasına karar vermiştir. Şirketin bağlı ortaklığı konumundaki Akdemir Çelik sipariş durumu ve operasyonların devamlılığı değerlendirilerek üretime iki vardiya olacak şekilde başlanmasına karar vermiştir.

İş Bankası'nın 2016 yılı karı 4,7 milyar TL oldu

ISCTR İş Bankası, Şişe ve Cam (SISE) payları ile ilgili olarak 4,91-5,08 TL fiyat aralığından 5.750.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki payları %68,86 sınırına ulaşmıştır.

Aksa Enerji hisselerinin Kazancı Holding'e devri tamamlandı

AKSEN Aksa Enerji Üretim ile ilgili son günlerde basında çıkan bazı haberler ve yatırımcılardan gelen sorular üzerine yapılan açıklamaya göre konu Şirketin 2015-2016 yıllarında üçüncü taraf olarak çalıştığı uluslararası lider bir yatırım bankasının eski çalışanına Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan bir dava ile ilgilidir. Şirket, bu dava ile ilgili muhatap olduğu herhangi bir yasal sürecin bulunmadığını, konu ile ilgili istenilen belgeleri 2017 yılında yetkililer ile paylaştığı açıklanmıştır. Şirket, konunun aydınlatılması ve davanın en hızlı şekilde sonuçlanması için ABD'deki ilgili makamlarla işbirliği içerisinde çalışmaya; daha önceki gibi elindeki tüm belge ve bilgileri paylaşmaya hazır olduğunu belirtmiştir.

7 bölgeye ayrı çözüm sundu hem Hektaş'a hem çiftçiye yaradı

HEKTS Hektaş, dezenfektan üretimine başladığını duyuran Hektaş, yeni dezenfektan markalarını, Nisan ayı itibarıyla satışa sunulacağını bildirdi. Dezenfektanlar ilk etapta günlük 15 bin litre üretilerek 500 mililitre, 1 litre ve 25 litrelik ambalajlarda satışa sunulacak.

Pegasus Airlines Passenger Information & Contact Details

PGSUS Pegasus, Şirket Genel Müdürü Mehmet Nane katıldığı bir canlı yayında Pegasus olarak borç yapılandırma gibi bir gündemlerinin olmadığını söyledi. Şirketin finansal anlamda bir sıkıntı yaşamadığını dile getiren nane 1.çeyrek finansal tablolarını da mayıs başında açıklayacaklarını belirtti. 

Logolarımız - TURKCELL

TCELL Turkcell, Silchester International Investors LLP, Turkcell payları ile ilgili olarak, 13,2998 TL fiyattan 2,1mn adet satış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte Turkcell sermayesindeki payların oranı %4,949 olmuştur.

Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. - dyo-boya-logo.jpeg - Dış ...

DYOBY Dyo Boya Fabrikaları, Kovid-19 salgını nedeniyle değişen talep, iş sürekliliklerinin sağlanması ve mevcut risklere karşı alınması gereken önlemler göz önünde bulundurarak 20.04.2020 tarihinden itibaren üç ay için çalışanların mesailerinin yeniden düzenlenmesine ve 4447 sayılı Kanun ile "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" hükümleri ve ilgili sair mevzuat düzenlemeleri kapsamında kısa çalışma ödeneği için gerekli başvuruların yapılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Eczacıbaşı, Kanyon AVM mağazalarından kira almayacak

ECILC EİS Eczacıbaşı İlaç, korona virüs (Kovid-19) küresel salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla; Şirket bağlı ortaklığı EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.'nin ("EİP") evden çalışma modelini uygulamakta olduğu, sağlık kurum ve kuruluşlarına yönelik ziyaret gerçekleştirilerek yapılan ürün tanıtımlarının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 19 Mart 2020 tarihinde ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuş olması nedeniyle tanıtım faaliyetlerini yürütemeyen Tıbbi Tanıtım Sorumlusu ve Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu personeli için kısa çalışma ödeneğine başvurulduğu ve EİP'in diğer faaliyetlerini uzaktan erişimle yürütmeye devam ettiği duyurulmuştur. İş ortaklığı Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin("Eczacıbaşı Monrol"), üretim tesisleri hariç olmak üzere, evden çalışma modelini uygulamakta olduğu, iç piyasada yaşanan talep daralmasına bağlı üretim kısıtlaması ihtiyacı nedeniyle uygulayacağı tam ve kısmi süreli kısa çalışma modelleri için kısa çalışma ödeneğine başvurduğu belirtilmiştir. İlgili kuruluşlarda fiilen kısa çalışma başlatılmıştır.

KAP

SANFM Sanifoam Sünger, otomotiv yalıtım malzemesi alanında üretilen nonwoven kumaş birkaç prosesten sonra sağlık sektöründe kullanılabilir hale getirilmektedir. İlgili üretime ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup üretim numuneleri hazırlanmış ve üretime başlayacak şekilde proses tamamlanmıştır. Bursa fabrikasında 1 hat üzerine üretim yapılması planlanan koruyucu elbise kumaşı üretiminin mevcut siparişlere göre toplam ciroya etkisi %2'dir.

KAP

SERVE Serve Film Prodüksiyon ile Kuvva Gıda A.Ş. arasında Kuvva Gıda'ya ait Icemar markalı ürünlerinin münhasıran satış ve dağıtımını yapmak üzere 21.04.2020 tarihinde anlaşma imzalandığı duyurulmuştur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)