E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 15/10/2020---

Günün önemli şirket haberleri 15/10/2020

Günün önemli şirket haberleri 15/10/2020
15 Ekim 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. Rekor Talep Topladı

ESEN Esenboğa Elektrik, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, ESEN pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Şirket payında 15/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması", "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" ve "Piyasa Emri (Market Order) ve Piyasadan Limite Emir (Market To Limit Order) Girişinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Baştaş Çimento | Prefabrik Şantiye | Prefabrik Yemekhane | Prefabrik  Konteyner

BASCM Baştaş Başkent Çimento, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, BASCM pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Şirket payında 15/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Emir iletim kanallarının kısıtlanması (internetten emir yasağı)", "Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Cosmos Yatırım Holding Haberleri - BorsaGündem.com

COSMO Cosmos Yatırım Holding, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, COSMO pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Şirket payında 15/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Emir iletim kanallarının kısıtlanması (internetten emir yasağı)", "Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Kervansaray Holding'e 'şirketin içini boşalttı' suçlaması - Turizm Güncel -  Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi

KERVN Kervansaray Yatırım Holding, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, KERVN pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Şirket payında 15/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Emir iletim kanallarının kısıtlanması (internetten emir yasağı)", "Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Selçuk Gıda ve Kaplamin sorusu foto haber - BorsaGündem.com

SELGD Selçuk Gıda, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, SELGD pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Şirket payında 15/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Emir iletim kanallarının kısıtlanması (internetten emir yasağı)", "Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

CarrefourSA, kasiyerliği

CRFSA Carrefoursa, VBTS kapsamında, CRFSA payları 15/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

ESCOM: Patron satışı haberi - BorsaGündem.com

ESCOM Escort Teknoloji, VBTS kapsamında ESCOM paylarında 15/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Emlak Konut GYO'da ikincil halka arz

EKGYO Emlak Konut GYO, 3.çeyrek satış rakamları raporunu açıkladı. 1 Ocak- 30 Eylül 2020 tarihleri itibariyle, toplam 10.346.049.844 TL (KDV Hariç), satışa esas brüt 1.174.942,59 m2 büyüklüğe ulaşan, 8.210 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşti. Bu satışların toplamda 622.826.488 TL (KDV hariç) değerindeki 415 adedi yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirildi. Emlak Konut GYO’nun 3.çeyrek için 1,6 milyar TL ön satış hedefi ve 199 bin m2 brüt satılabilir alan hedefi bulunurken, tüm yıl için 5,1 milyar TL ön satış hedefi ve 640 bin m2 brüt satın satılabilir alan hedefi bulunuyordu.

Turkey's Çimsa to buy cement plant in Spain - Latest News

CIMSA Çimsa, Sabancı Topluluğu'nun küresel beyaz çimento ticaretinde lider oyuncu olunmasına yönelik uzun vadeli stratejisi doğrultusunda şirketin mali gücü ile bağlı ortaklığı Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Çimsa)'nin operasyonel kabiliyetinin yurt dışında tek bir çatı altında birleştirilerek daha verimli ve finansal açıdan güçlü bir platform yaratılması kararı alındı. Söz konusu amaç çerçevesinde, Yönetim Kurulu toplantısında; Şirketin %60, Çimsa'nın %40 oranında sermayesine katılacağı 87.000.000 EUR sermayeli Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV (CSC BV) unvanlı yeni bir şirket kurulmasına, CSC BV'ye kurucu ortak olarak iştirak edilmesine ve 52.200.000 adet pay karşılığında 52.200.000 EUR tutarında sermaye konulmasına karar verildi.

Akbank Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir? Direk Operatöre Bağlanma  Ve İletişim No

AKBNK Akbank, uluslararası piyasalardan yaklaşık 700 milyon ABD Doları karşılığı 288 milyon ABD Doları ve 348,5 milyon euro olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlamıştır. Kredinin toplam maliyeti ABD Doları ve euro kısımlar için sırasıyla Libor+%2,50 ve Euribor+%2,25'tir

NET Holding - Kurumsal Yönetim Politikaları

NTHOL Net Holding kendi payları ile ilgili olarak 3,06 - 3,14 TL fiyat aralığından 2.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte Şirket sermayesindeki payları %38,33 sınırına ulaşmıştır.

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2020 haberi - BorsaGündem.com

HLGYO Halk GYO portföyündeki projelere ait, 2020 yılı 3. çeyrek (01.07.2020-30.09.2020) dönemine ilişkin satış rakamları aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir. Bizimtepe Aydos Projesi'nde (Halk GYO-Vakıf GYO (VKGYO) Adi Ortaklığı %50-50), toplamda 6,9bin m² satılabilir alana sahip, 52 adet bağımsız bölüm, KDV hariç 33,6mn TL tutarla satılmıştır. Eskişehir Panorama Plus Projesi'nde, toplamda 377m² satılabilir alana sahip, 2 adet bağımsız bölüm, tapu devri ile KDV hariç 960bin TL tutarla satılmıştır. Erzurum Şehristan Projesi'nde (Halk GYO-Erkonut Adi Ortaklığı %50-50), toplamda 1,7bin m² satılabilir alana sahip, 10 adet bağımsız bölüm, KDV hariç 4,5mn TL tutarla satılmıştır.

RTALB RTA Laboratuvarları, Diagnovital Sars-CoV-2 Real Time PCR kitine ilişkin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Listesine (EUL) kabulü yönünde yapılan başvurunun evrak değerlendirme süreci sonucunda reddedildiği DSÖ'nün internet sitesinde yayımlanmıştır. Söz konusu başvurunun ret nedenleri ile, eksikliğin giderilir bir eksiklik olup olmadığı DSÖ'ye sorulmuş ve itiraza yönelik çalışmalara başlanmıştır. Bununla beraber; 15.06.2020 tarihinde açıklandığı üzere; tescil süreçlerinin tamamlanmış olması durumunun dahi, bu tescilin ilgili ürünlerin hedef pazar veya sektörde satışa dönüşmesi garantisi anlamına gelmemektedir. Korumacı diğer politikalar ya da rekabet dezavantajı kimi durumlarda onay alınmış olsa dahi ilgili hedef pazara girişi engellenebilmektedir. Kimi durumlarda ise, Şirket özelinde DSÖ sürecinde olduğu üzere, ilgili tescil sadece genel bir kabul niteliğini taşımakta, ilgili ürünün pazarlanabilmesi için hedef pazarda ayrıca tescile tabi tutulmaktadır. Tescil süreçlerindeki bu kriterler her ülkede farklılık göstermektedir. Bu, aynı ürünün kimi hedef pazarlarda tescili gerçekleşirken, kimi hedef pazarlarda ise reddedilmesi ile sonuçlanabilmektedir. 

Verusaturk'ten 'akıllı' yatırım haberi - BorsaGündem.com

VERTU Verusatürk GSYO'nun %50 oranında pay sahibi olduğu girişim şirketi CoreEngage Yazılım A.Ş. tarafından yazılım hizmetleri ve dijital oyun yazılımları alanında faaliyet göstermek amacıyla, sermayesinin %100'ü CoreEngage Yazılım A.Ş. ait olmak üzere 1mn TL sermayeli "Zeroone Interactive Yazılım Anonim Şirketi" unvanlı yeni bir şirket kurulmuş olup, şirketin tescil işlemleri 14.10.2020 (dün) tarihinde tamamlanmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MİSAFİR15 Ekim 2020 20:58

    Şimdi en düşük hisse olan HLGYO İLE EKGYO artık kımıldar inşallah. Bütün kağıtlar 3- 4 kat arttı bu iki hisse hala yerlerde......

  • Demir ceyhan15 Ekim 2020 10:46

    Spekülatif hisselere cezalar tamam. Da ESEN'e niye ceza verilmiş anlamadım.

  • İhtiyar15 Ekim 2020 10:15

    Ceza verilmesi çok iyi oluyor. Yatırımcılar korunmuş oluyor. Kumar olmaktan çıkması gerekiyor. Borsanın Yatırım yeri olması gerekiyor. Halka açıklık oranı %49 ile sınırlı olsa iyi olur. Özel hisse kalkmalı. Örneğin %1 ile şirketin %99 hakim olunuyor. Hiç temettü vermeyen şirketlerin bedelli sermaye artırımına yasak gelmelidir. Anlayamadığım bir durum ise Yıldız Pazarda olan bir hisseye niye brüt takas verilmiyor. Bunu anlayamadım.